Drie eilanden in Surat Thani, Koh Samui, Koh Tao en Koh Phangan, gaan maatregelen nemen om het milieu en het maritieme ecosysteem te beschermen. De maatregelen worden in juli van kracht, aldus het Marine and Coastal Resources Department.

Zo wordt het verboden om voor anker gaan bij koraal riffen, vissen te voeren en te vangen en het lozen van afvalwater wordt verboden. Bouwwerkzaamheden die schadelijk zijn voor het milieu vallen ook onder het verbod.

Het Marine and Coastal Resources Department kondigde vorig jaar ook dergelijke maatregelen af voor Koh Kai in de provincie Phangnga. Deze zijn het gevolg van de grote aantallen toeristen die de eilanden bezoeken.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Milieubeschermende maatregelen voor Koh Samui, Koh Tao en Koh Phangan”

 1. andre zegt op

  Prima idee maar ook een uitwerking van de plannen?
  De enorme bergen afval die gedumpt worden op de mooiste eilanden staan ook bij de wetgeving?
  De zwaar vervuilde stranden met veel plastic enzovoort is daar geen regeling voor of komt later?
  Erg jammer dat de stranden niet regelmatig worden schoongemaakt.

 2. Ferry zegt op

  Beste Andre de vuilberg op KohTao is voor de vele bewoners een doorn in het oog.Maar er wordt vanuit Surathani een oplossing gezocht om de vuilberg te verwijderen. En de stranden en het onderwater leven wordt door vele bewoners en toeristen regelmatig clean ups georganiseerd.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website