De bewoners van acht provincies in het Oosten en Zuiden krijgen vandaag en morgen te maken met overstromingen. Honderd huizen in Klaeng (Rayong) zijn vrijdagnacht na zware regenval onder water gelopen. Overstromingen worden ook gemeld uit Si Racha (Chon Buri) en Pattaya. De grenshandel met Cambodja wordt bemoeilijkt doordat twee grensposten onder water staan.

Puntsgewijs het belangrijkste overstromingsnieuws:

 • Water dat van de Khao Chamao bergen stroomde,  was in Klaeng de boosdoener na zware regenval vrijdagnacht. Honderd huizen in tambon Thung Khwai liepen onder water. Het bereikte hoogtes van 1 tot 1,5 meter. Verbindingswegen met vier dorpen werden afgesneden.
 • Het desbetreffende gebied wordt de afgelopen drie jaar elk jaar het zwaarst getroffen door overstromingen. De weersvoorspelling voor dit weekend belooft weinig goeds voor de bewoners.
 • De tambon heeft vier boten en een voertuig voor de hulpverlening ingezet. Kinderen en senioren krijgen bij voorrang voedsel en water.
 • De acht provincies in het Oosten en Zuiden, die dit weekend te maken krijgen met overstromingen, zijn Chachoengsao, Chon Buri, Rayong, Chanthaburi, Trat, Phetchaburi, Prachuap Khiri Khan en Chumphon.
 • Vrijdagnacht beukten zware regens op delen van de buurprovincie van Chanthaburi.
 • De twee grensposten die vanwege het water buiten bedrijf zijn, zijn de post in tambon Thepnimit (district Pong Nam Ron) en Thungkhanan (Soi Dao). Thaise handelaren kunnen momenteel geen goederen naar Cambodja vervoeren.
 • Veel wegen in Pattaya staan sinds vrijdagnacht onder water. Erv zijn 20 waterpompen geïnstalleerd om het water weg te pompen.
 • In het district Si Ratcha (Chon Buri) regent het sinds vrijdagavond. Veel huizen en fabrieksterreinen zijn overstroomd.
 • Bewoners in drie districten in Ayutthaya, die langs de rivier Pasak wonen, dienen zich voor te bereiden op overstromingen. Ze zijn gewaarschuwd door het South Pasak Water Project. De Pasak krijgt meer water te verstouwen omdat de Pasak Jolasid dam in Lop Buri meer water moet ga lozen. Het stuwmeer staat voor meer dan 100 procent vol.

(Bron: Bangkok Post, 6 oktober 2013)

Foto: Sinds de Moon rivier twee weken geleden buiten haar oevers is getreden, staat Warin Champang (Ubon Ratchathani) onder water. Het wegvervoer is vervangen door vervoer over water.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Meteo waarschuwt voor overstromingen in acht provincies”

 1. Henk zegt op

  Ik gaat 12 oktober naar Pattaya en komt daar 13 oktober aan en nu is mijn vraag,
  is het mogelijk om naar mijn hotel te gaan en hoe is nu de situatie daar te plaatsen.
  Zou iemand die in Pattaya woont of aanwezig is nu daar , mij kunnen vertellen wat ik moet doen.
  Of is het heel goed mogelijk dat 13 oktober in Pattaya niks aan de hand is.
  Zou het waarderen als er mensen zijn die op mijn vragen antwoord kunnen en willen geven.
  Gr.Henk

  • Khun Peter zegt op

   Het regent af en toe in Pattaya. Dan staat er wel eens (tijdelijk) een straat blank. Verder niets aan het handje.

  • rebell zegt op

   Hallo. Dat ligt er toch wel ook een beetje aan waar je hotel precies ligt ?. Geef maar eens eens een Hotel naam en misschien het adres. Ik zou in jouw geval het hotel even bellen. Die weten het beste hoe het bij hun voor de deur uitziet of zelfs hoe het uit gaat zien ?. rebell. Ik wens je droge voeten. rebell

  • Martin zegt op

   Wij zitten mometeel in pattaya bij het strand en hebben
   nog geen last van het water. We hebben we vandaag de
   Heledag regen , we hopen op beter weer morgen.
   Gr. martin

 2. gerrit kraak zegt op

  We zijn gisteren van Chiangmai naar Bangkok gekomen met de trein. Onderweg wel veel water gezien, maar alles leek redeliijk normaal zijn gang tegaan. Morgen vertrekken we van Bangkok naar Jomtien. Ben benieuwd hoe dt gaat, maar ik denk dat het wel meevalt. ( hoop ik )

 3. chrisje zegt op

  Ik moet je zeggen dat we de laatste dagen toch veel regen gehad hebben hier in Pattaya
  Indien het niet meer regent zal er geen probleem zijn
  Het is n u zondag 16,u en het regent al de ganse dag met zeer korte periodes van droogte
  Verder is het afwachten
  Goede reis

 4. martin zegt op

  In het gebied van Kabin Buri (highway 33) staat het waterpeil gemiddeld gezien tot het wegdek nivo en soms lichtjes er over. De meeste autohandelaren aan de 33 hebben hun autos al -op het droge- gered. Op de kreuzing weg Nr. 33 met 304 in het zentrum Kabin Buri staat ca. 10cm. De landstreek tussen Pan Sida en de weg nr. 33 en tussen de 33 en de 359 staat ook grotendeels onder. Daar stijgt overal het water, omdat dit gebied in de uitloop ligt van Pan Sida en Kao Yai National parcs. De Verbinding Lam Duan und Pan Side ist unterbrochen. Daar gaat niets meer. Die informatie is van vandaag 17:00 per telefoon. martin

 5. gerrit kraak zegt op

  Nog even over de Thaise logica, De trein naar Chaingmai stopt in Sila-at ivm met het maken van het spoor.. In uttaradid echter , 1 station eerder, is het busstation naar Chiangmai.. Wij gingen dus netjes tot het eindpunt , maar moesten daar een auto regelen om 1 station terug te gaan voor het busstation om de bus naar Changmai te pakken 🙂 In Sila-at is echt helemaal niks.

 6. Henk zegt op

  Ik wil iedereen bedanken voor hun reacties op mijn vraag hier op de blog.
  Gr.Henk


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website