Mensenrechtenadvocaat en voormalig senator Warin Thiamjaras denkt dat Red Bull-erfgenaam Vorayuth Yoovidhaya, die vorig jaar een motoragent doodreed, van plan is de benen te nemen indien hij na zijn arrestatie op borgtocht wordt vrijgelaten.

‘Het interesseert hem niet of de borgsom wordt geconfisqueerd, zelfs wanneer hem dat 20 miljoen baht kost, want dat bedrag is niets voor iemand die zo rijk is als hij.’ Het zou Warin niet verbazen wanneer Vorayuth onderduikt en wacht tot de verjaringstermijn van 15 jaar is verlopen. [Eerder schreef de krant 10 jaar.] ‘Daarna kan hij als vrij man naar Thailand terugkeren.’

De advocaat noemt de zaak ‘an act of systematic double standards’. ‘Een gewone verdachte zou al lang in staat van beschuldiging zijn gesteld.’ Vorayuth kwam zesmaal niet opdagen bij het OM, de laatste keer eergisteren, hij is nu in Singapore en tegen hem is een arrestatiebevel in voorbereiding. De advocaat is van mening dat de National Anti-Corruption Commission en de Nationale Ombudsman onderzoek dienen te doen naar alle betrokkenen die zich met de zaak bezighouden.

Vorayuth kan niet meer vervolgd worden voor overtreding van de maximumsnelheid omdat de verjaringstermijn daarvan gisteren eindigde. Maar de hoofdaanklager denkt dat dit geen gevolgen heeft voor de resterende twee beschuldigingen: dood door schuld wegens roekeloos rijden en geen hulp verlenen aan het slachtoffer. Het OM zal nog steeds de hoge snelheid inbrengen.

Het OM zegt dat de zaak doorgaat ondanks het feit dat Vorayuth de nabestaanden van de agent 3 miljoen baht heeft betaald en de crematiekosten voor zijn rekening heeft genomen. De hoofdaanklager denkt dat Vorayuth binnenkort terugkeert. Dat hij deze keer wegbleef, kan volgens hem te maken hebben met het feit dat hij meer tijd nodig had om zich geestelijk voor te bereiden op de rechtsgang. Wanneer het arrestatiebevel is uitgevaardigd, kan de politie Vorayuth naar Thailand laten uitwijzen, aldus de hoofdaanklager.

De advocaat van Vorayuth zegt dat zijn cliënt in Singapore een griepje heeft opgelopen en daardoor niet kon komen. Een doktersverklaring ondersteunt die uitleg.

(Bron: Bangkok Post, 4 september 2013)


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Mensenrechtenadvocaat hekelt klassenjustitie in de zaak Vorayuth”

 1. loe zegt op

  Pas maar op Dick, met het plaatsen van die negatieve berichten over Thailand.
  Ik heb net in een vorig bericht gelezen, dat dat door velen niet gewaardeerd wordt.
  Je moet het land met alle zeden en gewoonten accepteren zo als het is.
  Kritiek op misdadig gedrag is niet gepast 🙂

 2. chris zegt op

  beste Loe,
  Je zou eens moeten weten hoeveel Thai dit soort gedrag van rijke mensen die menen dat de wet niet voor hen geldt verafschuwen.
  De man was een schande voor zijn familie, zijn familie is nu een schande voor Thailand en als het zo doorgaat wordt Thailand een schande voor de internationale gemeenschap.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website