In Wang Thong (Phitsanulok) is zaterdagmiddag een meisje van 14 jaar om het leven gekomen en haar vriendin gewond geraakt. De twee zaten in de laadbak van een pickup die door de regen slipte, op een andere auto botste en toen een betonnen barrière raakte.

De wagen werd bestuurd door de vader van het 14-jarige slachtoffertje. De politie vermoedt dat hij te hard reed.

Dit ongeluk laat nog eens zien hoe gevaarlijk het is om personen in een laadbak te vervoeren en waarom de regering dit wil verbieden (met uitzondering van Songkran). Het blijkt een lastige discussie omdat veel arme Thai op het platteland afhankelijk zijn van dit soort vervoer en daarom tegenstander zijn van de maatregel.

Wanneer en of het verbod definitief van kracht wordt, is niet bekend.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Meisje van 14 jaar dood na vervoer in laadbak pickup”

 1. Corretje zegt op

  Dit verbod (meer dan 6 personen) is er nog steeds. Of de politie dit ook gaat controleren is een ander verhaal.
  Men denkt van niet. Er zou te veel tegenstand komen.
  De regering gaat het geheel weer in studie nemen.
  Men komt er later op terug.

 2. lomlalai zegt op

  Thailand betekend: land van de vrijen. Men laat zich hier niet tegenhouden door enige vorm van regels of verantwoordelijkheidsgevoel. Als men erg hard wil rijden als men daar zin in heeft (of geen enkel benul meer heeft dat men dit aan het doen is) dan doet men dat gewoon ook al kan dit de dood van je eigen dochter (of andere mensen) tot gevolg hebben. Buddha heeft het blijkbaar zo gewild. Erg triest deze denkwijze, strengere wetgeving zal hier m.i. helaas weinig aan veranderen.. Gelukkig heeft niet iedere Thai deze instelling maar er zijn er toch wel een behoorlijk aantal die zo denken (zie de verkeersongevalsstatistieken…..)

 3. Henk zegt op

  Iedere dode met een verkeersongeval is er een teveel ,doch om hier als extra schep kolen op het vuur aandacht aan te besteden is ook overdreven . In dezelfde tijd zijn er honderden dode gevallen op de moterbikes door al dan niet dronken of te jonge bestuurders .denk dat er in de minibusjes meer dodelijk slachtoffers te betreuren zijn dan passagiers die achter op een pick-UP zitten .natuurlijk word je bij een ongeluk als een raket de betonweg opgeschoten .dat deze pick-ups met zoveel mensen achterop niet op de Motorway met 150 mogen rijden is een goede zaak ,maar om een algeheel verbod ook in te stellen (ook woon/werkverkeer ) is knap ver gezocht en zeker om daar het hoge dodental aan toe te schrijven

 4. Corretje zegt op

  Het “lak aan regels hebben” heb ik laatst eens aangeroerd in gezelschap van een paar Thais.
  Men verzekerde mij dat alles “mai pen rai” is, behalve geldzaken.
  Direct werd weer aangehaald dat Thailand trots is een vrij land te zijn en nooit door een ander land bezet is, een bezetter die direct regels op gaat dringen.
  In Thailand lapt men regels aan de laars, zei men. Kijk maar: men rijdt volop zonder helm of tegen het verkeer in. Betaalt de boete waarna aan de pet wordt getikt.
  Men verzekerde mij dat er nooiit een regering zal zijn die de Thai z’n vrijheid af kan nemen.
  De dood van ieder mens is overigens al bij de geboorte bekend, zegt mijn vrouw.
  Geldt natuurlijk ook bij het 14 jarige meisje, zegt zij.
  Heel triest,

 5. JACOB zegt op

  Herriner me de eerste auto die we kochten in 1998,vrouw lief opperde het Idee naar de familie te gaan in de Isaan(ban Paeng) een redelijk grote afstand van Phuket waar we destijds woonden,afijn we gingen op weg,van het eiland af via de Sarasin bridge tot aan de 4 baansweg in de buurt van Surat thani,eenmaal op deze weg reed er een voorganger rechts,had ook niet de intentie om naar de linker baan te gaan,toen ik tegen mijn vrouw zei; kan deze man niet naar links?antwoorde zij;waarom je kan er toch links voorbij?dus heb me sindsdien aangepast en heb sinds 1998 nog geen probleem gehad,geen wijsheid maar geluk.

 6. Corretje zegt op

  Je vrouw kent het klappen van de zweep. Er wordt vooral praktisch gedacht.
  Men rijdt langdurig op de linker zowel als op de rechter baan. Men haalt zowel links als rechts in..
  Een peperdure auto wordt zelden of nooit aangehouden. Begaat een agent de fout dit toch te doen, dan wordt hij gegarandeerd flink afgezeken.
  Een kennis van ons was ooit kolonel in het leger..Lapte alle regels aan z’n laars.. Kende hem pas en stond perplex.
  Afgezwaaid als generaal,..Negeert nog steeds o.a. alle parkeerverboden, haalt in waar het niet mag enz.
  Moet om de Traffic Police lachen.
  Geeft ze wel op Nieuwjaarsdag een fles Scotch waar hij toch teveel van heeft.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website