Het Land Transport Department (LTD) waarschuwt automobilisten om vooral geen rode kentekenplaat te kopen die via internet worden aangeboden. Het gaat om valse kentekenplaten.

De rode kentekenplaat wordt uitsluitend door de LTD verstrekt en is bestemd voor autodealers wanneer ze voertuigen naar klanten brengen of ophalen voor reparaties en nieuwe wagens die nog niet geregistreerd zijn.

De originele rode kentekenplaat is te herkennen aan het watermerk van de LTD  in de rechter benedenhoek. De LTD laat weten dat kopers van nieuwe auto’s deze snel moeten registreren. Dat is in één dag geregeld.

Sommige automobilisten gebruiken illegaal de rode kentekenplaat om zo hun auto niet te hoeven registreren of om de belasting te ontduiken. De rode kentekenplaten zijn ook populair bij criminelen omdat de eigenaar van deze voertuigen moeilijk te traceren zijn.

Bron: Bangkok Post

5 reacties op “LTD: Koop geen valse rode kentekenplaten op internet”

 1. Fransamsterdam zegt op

  Ik heb mij ook wel eens laten vertellen dat men zo lang mogelijk met zo’n rode plaat wil rondrijden om toch maar vooral goed te kunnen laten zien dat men het geld voor een nieuwe auto bij elkaar heeft kunnen lenen.

  • lung addie zegt op

   Dat klopt Frans. Daar het enkele nieuwe wagens zijn welke een rode nummerplaat heeft rijden vele Thais er zo lang mogelijk mee rond zodat iedereen goed kan zien dat het geen tweedehandse maar een nieuwe is. Of hij reeds betaald is of niet speelt geen rol. Zo een rode nummerplaat heeft echter beperkingen, waar weinigen zich natuurlijk aan houden. Zo mag je er bv ’s nachts niet mee rijden en mag je ook de provincie niet verlaten.
   Een kleine anekdote: toen ik mijn nieuwe wagen kocht had ik natuurlijk ook een rode nummerplaat. Ik moest toen om een of andere reden naar Koh Samui en vroeg mijn buurman met mijn wagen mij naar het station van Chumphon, 40km van bij mij thuis te brengen, om aldaar de bus voor Lomprayah te nemen, en mijn wagen terug naar huis te brengen. Dat deed hij doch ipv van 80km op de teller stonden er wel meer dan 300 op. Iedereen had gezien dat HIJ met een nieuwe wagen reed.

   • theoS zegt op

    300 km? Dat is 150 heen en 150 terug. Zal op familie bezoek geweest zijn. Doen ze ook als je wagen na een aanrijding weken lang in een repairshop staat. Bij mij (jaren geleden) stond er 3000 km meer op en battery gestolen en ouwe voor in de plaats gezet. Was het land uit voor een paar weken dus na thuiskomst te laat om te reageren. 3000 km bij mij vandaan is heen en terug Chiang Mai. TIT.

 2. Cees 1 zegt op

  Maar je mag er alleen in je eigen provincie mee rijden.
  En s ‘ avonds is eigelijk veboden. En als je aangehouden word , kost het je 500 baht.

 3. Mark zegt op

  Het is zelfs aangewezen bij de dealer uitdrukkelijk te melden dat je zo snel mogelijk van die rode plaat af wil, indien je na 18.00 uur en buiten de provincie wil rijden. In regel gaat een dealer ervan uit dat je graag een tijdje met de rode plaat showt, zoals gebruikelijk bij de meeste Thaise klanten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website