In Thailand is er ophef ontstaan naar aanleiding van een filmpje waarop te zien is dat een leraar op een Thaise particuliere school zijn leerlingen mishandelt.

De studenten van deze school in het Noordoosten van Thailand en hun ouders hebben inmiddels een klacht ingediend tegen de leraar.

Met een mobiele telefoon heeft een van de leerlingen de mishandeling gefilmd. Hierop is duidelijk te zien dat de leraar van het St. Mary’s College in de provincie Nakhon Ratchasima, zijn studenten slaat met een stok met daaromheen elektriciteitsdraad gewikkeld.

De directie van de school zegt dat ze de leraar niet in bescherming zal nemen en het onderzoek naar deze zaak aan de politie overlaat.

1 reactie op “Leraar Thaise school mishandelt studenten (video)”

  1. Hans van Mourik zegt op

    Dit is niets nieuws onder de zon in Isaan!
    Ik heb zelf tien jaren achtereen les gegeven op scholen van de overheid en zogezegd particuliere-scholen.,veelal katholieke en christelijke scholen. Ik zal de namen van de scholen erbij noemen…Ik heb zo’n 5-jaar lang achtereen les gegeven in “Khon Kaen” de katholieke school…Mahathai Bannoi Samleam… Eenmaal was er een klacht binnengekomen dat een leerling (10) van deze school had gevochten met een leerling van een andere school (buiten schooltijd) Deze jongeman werd als volgt gestraft…Op het open veld van deze school waar iedere morgen het Thaise volkslied werd gezongen in aanwezigheid van alle leerlingen en leerkrachten.,kwam er na het volkslied en een korte toespraak van het hoofd van deze school.,het desbetreffende vechtersbaasje onder begeleiding van de scoutleerkracht (beul) het openveld op gelopen…waarna het vechtersbaasje van 10-jaar oud TWAALF HARDE STOKSLAGEN kreeg toiegediend op zijn achterste. De ouders van het jongetje hadden hiervoor zelf toestemming gegeven.,want zij hadden immers geen andere keuze…(A) of dit knaapje van school afgestuurd worden…(B) of deze tien harde stokslagen. Mijn zoon…inmiddels 18 studeerde eveneens op deze school, vandaar dat ik gelijktijdig als vrijwillige leerkracht dagelijks Engelse les gaf op deze zelfde school. Ik zei nog in mijn goede thais achteraf tegen die (beuk) scoutleerkracht, van…je had een heel groot probleem gehad als dit mijn zoon was geweest!

    Een andere afstraffing die heel normaal is op vele scholen is als volgt…als enkele leerlingen uit een en dezelfde klas iets hebben gedaan wat niet door de beugel kan…dan moeten ALLE KINDEREN van deze klas hun beiden handen (open) op borsthoogte houden, waarna de leerkracht ongeacht…man of vrouw met een liniaal of houten stok bij iedere leerling…fout of niet fout…1,2, of 3…harde tikken geeft op de vlakke hand. Ik heb dit zelf vele malen gezien op diverse scholen waar ik destijds les heb gegeven. Bij o.a. de “Municipal-Office” hier in ons stadje Khon Kaen wist men te vertellen dat deze handelingen normaal en traditie zijn hier in het noord-oosten.

    Ik ben inmiddels alweer enkele jaren gestopt met het gratis les geven op scholen.,het was eigenlijk min of meer om ook mijn zoon in de gaten te houden tijdens zijn studie op deze isaanscholen. Daarnaast kreeg je achteraf ook veelal…stank voor dank…voor het gratis les geven op deze scholen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website