Op een legerbasis in Bannang Sata (Yala) is een soldaat overleden en een tweede ernstig gewond geraakt bij een mishandeling vorige week door zeven legerofficieren. Minister Prawit van defensie belooft dat de daders disciplinair gestraft worden en ook ontslagen wanneer blijkt dat ze de wet hebben overtreden.

De aanleiding van de mishandeling was een ruzie over diefstal. De twee slachtoffers zouden een van de officieren ervan hebben beschuldigd hun geld te hebben gestolen. De officier beschuldigde op zijn beurt de twee rekruten van drugsgebruik. Andere militairen grepen in en maakte een einde aan de ruzie. De bewuste officier kwam met zes collega officieren terug om de rekruten flink aan te pakken. Dat resulteerde in een urenlange mishandeling.

De officieren hebben voorlopig een maand detentie opgelegd gekregen. Legerwoordvoerder Winthai zegt dat het leger de officieren niet de hand boven het hoofd zal houden. De nabestaanden hebben aangifte gedaan tegen de daders en gevraagd de verwondingen in een autopsierapport vast te leggen.

Noot van de redactie: Mishandeling van soldaten/rekruten komt met enige regelmaat voor in Thailand, ook met dodelijk afloop. De daders worden zelden gestraft.

Bron: Bangkok Post

5 reacties op “Legerofficieren mishandelen rekruten: een dode en een zwaar gewonde”

 1. Leo Th. zegt op

  De noot van de redactie onder het artikel is volkomen terecht, ‘met enige regelmaat’ zou ik zelf veranderen in ‘met regelmaat’. Zeker tijdens de basistraining krijgen veel rekruten te maken met fysieke en psychische mishandeling en seksuele intimidatie. Menig officier laten de soldaten honderden meters ’tijgeren’ (kruipen) over een teerweg in de bloedhete zon, waardoor brandwonden ontstaan. Heb uit eerste hand vernomen dat soldaten volkomen naakt moesten aantreden en zelfs naakt op elkaar moesten gaan liggen. (Heb daarvan ook foto’s op internet gezien). De kazerne van soldaten is vaak honderden kilometers verwijderd van hun woonplaats dus per bus ben je al snel 10 uur onderweg. De kans dat je door vertraging van de bus na een verlof te laat terugkeert is dan ook groot maar de straffen op te late terugkomst zijn niet mals; bijv. opsluiting in een gat in de grond met tralies als ‘dak’ waardoor je niet rechtop kan staan en dat gedurende 3 volle dagen en nachten, blootgesteld aan zon en regen, lek gestoken door muggen en geen plek om je behoefte te doen. Barbaarse toestanden in het Thaise leger zijn schering en inslag en, zoals de redactie al meldt, soms met dodelijke afloop. De impact van militaire dienst in Thailand voor de rest van je leven is niet moeilijk in te schatten.

  • Hans van den Pitak zegt op

   Ik heb ook de verhalen gehoord uit de eerste hand en mijn conclusie is dat de Jappen bij de aanleg van de dodenspoorlijn het grote voorbeeld zijn hoe je mensen mentaal en fysiek moet breken en afmaken. En dat allemaal met een grote glimlach. Gefeliciteerd Thailand. De daders worden soms ontslagen en gaan dan in dienst van een loanshark en kunnen daar hun afwijking weer naar hartelust botvieren.

 2. Tino Kuis zegt op

  Lees dit maar eens en bekijk de video. Woorden schieten tekort maar het is de waarheid over het Thaise leger. Waarschuwing: aan het eind een vreselijke foto van een dode soldaat. Dat had van mij niet gehoeven.

  https://nickobongiorno.wordpress.com/2016/04/05/thai-army-thugs/

 3. Jacques zegt op

  Het is te hopen dat er gerechtigheid zal plaatsvinden en de criminelen gestraft. Het verleden biedt daarvoor kennelijk geen garantie voor de toekomst.
  Ik wens de familie van de vermoorde militair sterkte met hun verlies en succes met de aangifte. Geldt natuurlijk ook voor de andere mishandelde militair en zijn familie. Het zal je zoon maar zijn die dit overkomt.
  Discipline en loyaliteit zijn kernwaarden binnen het leger. Dit gedrag hoort daar niet thuis en moet aangepakt worden. Afwachten hoe dit zal gaan verlopen.

 4. Wim van Doorn zegt op

  Tsja, en dat tuig nou, die militaire ‘heren’ regeren het land. Vrijelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website