Legercommandant Teerachai heeft de militairen in toeristische provincies de opdracht gegeven om nauw samen te werken met de lokale politie en ambtenaren om zo de veiligheid van toeristen te waarborgen.

Het bevel komt naar aanleiding van de gewelddadige verkrachting van twee Franse vrouwen en mishandeling van twee mannen door vijf Cambodjaanse vissers zaterdagavond op het eiland Koh Kut.

De commandant eist dat de wet strikt wordt toegepast om de veiligheid van toeristen te verzekeren, aldus woordvoerder Sirichan van de NCPO. Teerachai wil dat illegale arbeid, maffia, gokgelegenheden en smokkelaars aangepakt worden. Legereenheden in het land moeten er voor zorgen dat toeristen veilig zijn en ze beschermen tegen criminaliteit en ongelukken. Daarvoor dienen de militairen in de kustprovincies nauw samen te werken met de marine en lokale politie.

Er moeten inspecties worden uitgevoerd bij bedrijven en in de visserij om illegaal buitenlands personeel op te sporen. De afgelopen tijd waren er buitenlandse arbeiders uit Myanmar en Cambodja betrokken bij ernstige misdaden waar toeristen het slachtoffer van werden.

De vijf Cambodjaanse vissers die verdacht worden van de verkrachting en mishandeling van twee Franse vrouwen worden vervolgd. Ze hebben bekent en zijn door de slachtoffers geïdentificeerd. Hen wacht mogelijk een levenslange gevangenisstraf.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Thaise leger wordt ingezet om veiligheid toeristen te waarborgen”

 1. helene zegt op

  Vind het heel erg voor die vrouwen. Maar ben heel blij dat die mannen gepakt zijn. Dat betreft zijn de straffen daar beter dan hier. Daar worden ze echt gestraft.

 2. colin de Jong zegt op

  Heel verstandig en die Thais snappen het wel hoe ze de keiharde criminaliteit moeten aanpakken.Heb onze overheid ook vaak gevraagd om onze criminelen en voetbal hooligans aan te pakken met hulp van de militairen, want ze hebben na 20 jaar nog niets geleerd hoe ze dit moeten doen. Heb diverse richtlijnen gegeven aan de KNVB en FIFA en deze waren het wel met mij eens, maar verschuilen zich weer achter ons labiele Om, die een boete uitdeeld, en op naar de volgende wedstrijd waar ze inkomen met een valse ID. De grote boosdoener is ons OM met zijn lachwekkende straffen. Lange straffen, hoge boetes en levenslang verbod op voetbal wedstrijden is het enige wat zoden aan de dijk zet.

 3. Harry zegt op

  Zal wel aan mij liggen, maar ergens begrijp ik iets niet.In het tegenwoordige Thailand pakken ze mensen-lees buitenlanders- op om dingen die niet eens een vergrijp te noemen zijn.Zetten ze vaak ook nog een nachtje in de cel om wat geld te vangen.Denk aan de recente rel met de bejaarde bridgespelers.Nu echter wil men het leger in gaan zetten om toeristen te beschermen.Maar gelukkig zij de daders van verkrachtingen en moorden meestal inwoners van de landen wat aan Thailand grenzen…..

 4. Tino Kuis zegt op

  Vraagje, Colin. Hoe zou het toch komen dat er in Nederand met die ‘belachelijk lage straffen’ veel minder criminaliteit is dan in Thailand met zijn zeer hoge straffen?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website