Laos heropent grenzen voor toeristen

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: ,
10 mei 2022

Laos heeft het land op 9 mei heropend voor toeristen. Dat werd bevestigd tijdens een persconferentie waarin bekend werd gemaakt dat gevaccineerde toeristen het land kunnen bezoeken zonder test vooraf, of een test bij aankomst en zonder een verplichte ziektekostenverzekering.

Reizigers kunnen het land binnenkomen en verlaten via alle lucht- en landgrensovergangen. Ze moeten wel een visum aanvragen bij de dichtstbijzijnde Laotiaanse PDR-ambassade of -consulaat of online een e-Visa aanvragen. Uitzonderingen zijn nationaliteiten die in aanmerking komen voor een visumvrij verblijf.

Echter, wanneer je de terugreis naar Thailand maakt, denk er dan aan dat niet alle grenscontroleposten aan de Thaise kant open zijn. Daarnaast moet jij je eerst registreren voor de Thailand Pass https://tp.consular.go.th/ voordat je vanuit Laos naar Thailand reist. Op de website van de Thailand Pass kan je de grenscontroleposten die van toepassing zijn, terugvinden. Chiang Rai in het uiterste noorden, grenzend aan zowel Laos als Myanmar, staat niet op de lijst, en dat zal niet veranderen totdat de gouverneur van de provincie daar toestemming voor geeft. Alle andere grenscontroleposten van de Mekong-rivier tussen Laos en Noordoost-Thailand zijn open voor reizen naar Laos. Dat zal waarschijnlijk zo blijven tot eind juni/juli, wanneer de Thailand Pass zal worden uitgefaseerd en alle grensovergangen weer open gaan.

Hoewel je niet meer verplicht bent een medische reisverzekering voor Laos te tonen wordt dit wel geadviseerd. De kosten van privéziekenhuizen in Laos zijn astronomisch (je hebt ook een verzekering nodig als je Thailand weer binnenkomt).

Laos waarschuwt ook dat buitenlanders bij wie Covid-19 is vastgesteld, op eigen kosten een behandeling in een staats- of privéziekenhuis of thuisisolatie moeten ondergaan, afhankelijk van de richtlijnen van het ministerie van Volksgezondheid.

Bron: TTR

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website