Buitenlanders uit Cambodja, Laos, Myanmar, Vietnam en China die voor medische behandeling naar Thailand komen, krijgen voortaan een visum voor 90 dagen in plaats van 30 dagen. De Thaise regering wil hiermee het medisch toerisme stimuleren en van Thailand een regionale medisch hub maken.

Het visum van 90 dagen geldt ook voor maximaal vier personen die de patiënt begeleiden, zo laat het het Government House weten.

Naast de medisch toeristen uit de genoemde landen was er al eerder een groep buitenlanders benoemd die voor een medische behandeling langer in het land kunnen blijven. Dat ging om buitenlanders uit diverse Golfstaten.

Vice-premier Narong zegt dat er steeds meer medische toeristen naar Thailand komen voor de  uitstekende medische zorg.

De regering heeft ook besloten voor bewoners van 14 landen: Australië, Japan, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Noorwegen, Zweden, Zwitserland, Verenigd Koninkrijk, Canada en de Verenigde Staten, het long-stay visum te verlengen tot 10 jaar. Ze krijgen in eerste instantie een visum voor 5 jaar, dat later verlengd kan worden. Het visum geldt ook voor echtgenotes en kinderen tot 20 jaar.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Langere visumduur voor medisch toeristen”

 1. ruud zegt op

  De verpleegsters zijn wel aardig en er zijn er een hoop van.
  Maar ik heb niet bepaald de indruk, dat de artsen erg best zijn opgeleid.
  En er zijn er volgens mij ook veel te weinig van, aangezien zelfs in een particulier ziekenhuis er niet 24 uur per dag een arts beschikbaar is.(in ieder geval niet in Khon Kaen, Bangkok weet ik niet)
  De artsen werken in meerdere ziekenhuizen, blijkbaar omdat er te weinig zijn, anders had ieder ziekenhuis wel zijn eigen vaste staf.

 2. NicoB zegt op

  Da’s even een nieuwtje aan het slot van de posting Medisch Toerisme, Long Stay naar 10 jaar.
  Maakt me wel nieuwsgierig, kan ik voor Long Stay Visa ook lezen Retirement Visa, zou wel aantrekkelijk
  zijn een Visa voor 5 jaar met een verlenging van 5 jaar en daarna weer een verlenging met 5 jaar? Wanneer is dat besluit genomen?
  Ben benieuwd, waar is dit artikel te vinden in Bangkok Post?
  NicoB

 3. Renévan zegt op

  https://www.imtj.com/news/10-year-visa-senior-tourists-thailand/
  Kijkt u hier even, ik denk niet dat er veel interesse voor dit visum zal zijn.

 4. Khun Yan zegt op

  “Medisch toerisme”…bezint eer je begint…2 jaar terug had ik een ongeval waarbij een ingewikkelde elleboogoperatie nodig bleek. Ziekenhuis 1 kon dit niet zodat ik verder doorging naar een “Bangkok Hospital”. Heb dezelfde dag de nodige ingreep gekregen en de arts stond er op dat ik één nacht in het ziekenhuis zou blijven. Het honorarium voor de arts bedroeg Thb 12.000.- De hele rekening voor die ene nacht?…Thb 150.000.-! Let op en maak goede afspraken want de medische zorgen in Thailand zijn helemaal niet voordelig. Het scheelt ook enorm van hospitaal tot hospitaal. Voor een ingreep waarbij men in België of Nederland 6 uur in een ziekenhuis vertoeft wil men in T’land dat je 3 dagen blijft…en dat kost geld…voor Farang.

  • Ger zegt op

   Bangkok Hospital rekent prijzen vergelijkbaar in Nederland.Als voorbeeld een operatie in Nederland aan de elleboog kost Euro 4875 ( gemiddeld) = 180.000 baht en dan heb je 4 verpleegligdagen (bron:doktersrekening.nl).

  • Pieter zegt op

   Inderdaad, mijn ervaringen (meer dan 1) met het Bangkok/Phuket en Bangkok/Huahin ziekenhuis zijn ook niet om over naar huis te schrijven.
   Heb het hier reeds eerder vermeld, nog niet zolang geleden moest er een ontstoken vetknobbeltje op m’n rug worden verwijderd.
   Dat werd koehandel, men begon met een totaal bedrag van 10.000 bath, voor de eerste behandeling, later na onderhandelen heeft men het verlaagt naar 5000.
   Maar het bleek ook nog uit een vervolgbehandeling (controlle) te bestaan waar ik ook nog eens 2000bath moest betalen, dat was ik nog vergeten.
   Een simpel vetknobbeltje, waar m’n huisarts in Nederland over vermeldde laat maar zitten, kan geen kwaad.

 5. NicoB zegt op

  Mee eens Ruud, gezien hier de eis bijkomt van het hebben van een health insurance in- and outpatient is mijn belangstelling direct verdwenen, die heb ik niet en ga ik ook niet afsluiten.
  Waar iemand geen zorgpolis heeft, wel met een retirement long stay visa permanent in Thailand verblijft en voldoende middelen om medische zorg te kunnen betalen gezien de 3 mln. eis, dat die geen kans op een dergelijk visa hebben. De Thaise polissen dekken vaak maar tot beperkte bedragen, bv. 500 of 800.000 Thb, dus wat is het probleem dat Thailand dan nog heeft?
  NicoB

 6. Hans van Mourik zegt op

  Hans van Mourik zegt.
  Kan alleen mijn ervaring,hier omtrent vertellen.
  Heb er begrip, voor dat er veel buitenlanders hier naar toe komen voor een medische behandeling.
  1)Geen wachttijden.
  2)Als er een onderzoekt gedaan wordt,krijgt je uitslag binnen enkele uren.
  3)Heb hier 2 redelijk zware operatie ondergaan,prostaat en darmkanker.
  4) Ging toen eerst naar de huisarts in het ziekenhuis en die heeft me toen direct verwezen naar de specialist,in het ziekenhuis en werd direct geholpen.
  5) Mijn vriendin mocht op mijn kamer overnachten.
  6)Nadat ze mij onderzocht hebben,kreeg ik de uitslag en werd de volgende dag geopereerd.
  7) Ze ontslaan me niet eerder wanneer ik helemaal genezen bent zodat ik me zelf kon redden.
  8) De verzorging vind ik beter als in Nederland.
  9) Over de kwaliteit van de specialisten wil en kan ik niet oordelen.maar weet wel dat mijn oncoloog in het buitenland heeft afgestudeerd, spreek ook vloeiend engels,beter als ik en neem de tijd,voor een gesprekt.
  10) Ook de nazorg vind ik perfect.
  11) Moet wel erbij vertellen dat ik geholpen werd bij een prive ziekenhuis in Changmai
  Hans van Mourik

 7. Roel zegt op

  Alle ziekenhuizen in Thailand hebben dit jaar een prijsverhoging doorgevoerd van 25%.
  Dat hoorde mijn partner op een meeting van verzekeraars over de door de overheid verplichte ziektekosten verzekering zowel voor toerist alsmede voor de lang blijvers.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website