De explosie, gedacht werd aan een landmijn, die het leven heeft gekost aan de bestuurder van een songthaew terwijl hij een plaspauze hield, krijg plots een andere wending. De politie houdt nu ook rekening met een wraakactie omdat op de Phu Thap Boek berg de overheid illegale vakantieparken en huizen verwijderd.

De eerste verklaring dat het zou gaan om een achtergebleven landmijn uit de tijd toen de communisten zich in het gebied schuilhielden, komt op losse schroeven te staan nu onderzoekers een elektriciteitsdraad hebben gevonden die mogelijk is gebruikt om het explosief te ontsteken. Het zou gaan om een 60mm mortier.

De plaats waar het explosief afging, bevindt zich dichtbij een gebied waar boswachters en lokale functionarissen zich verzamelen als ze de berg opgaan om illegale resorts en restaurants te slopen. Over een week worden die werkzaamheden weer hervat.

Politie, militairen en lokale autoriteiten proberen de oorzaak van de explosie te achterhalen.

Bron: Bangkok Post

1 reactie op “Toch geen landmijn maar waarschijnlijk een bom”

  1. Jacques zegt op

    Dit soort meldingen zet bij mij altijd aan het denken. Kennelijk een noodlottig ongeluk. Wat heeft het leven nog in petto voor een ieder. Op het verkeerde moment op de verkeerde plaats en het licht gaat uit. Mensen die de hoofdprijs winnen als tegenpool. Nutteloos geweld dat nergens toe leidt, indien het een geplaatste bom blijkt te zijn. Mogelijk weer een gefrustreerde ziel die dit een rechtvaardiging vindt door berokkend financieel leed. Vaak zijn niet betrokkenen hiervan de dupe. Ik zelf heb tot drie keer toe op vakanties geluk gehad en een engeltje bij mij. Op vakantie geweest op Balie net voor de Balie bombing. In de betreffende gelegenheid nog een biertje aan de bar gedronken en een maand later boem bijna 200 doden. In Egypte op het plein van de kolossen van memnon geweest en twee weken later een grote groep toeristen , veel Duitsers door terroristengroep uit Sudan doodgeschoten. Boven op de voormalige twin towers te New York gestaan en exact een jaar later die vliegtuigen erin met vernietigend resultaat. Ja reisjes zijn niet meer zonder gevaren en alertheid en geluk een must voor overleving.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website