Het Thaise Land Department heeft recent de criteria bijgewerkt waarmee buitenlanders land in Thailand kunnen bezitten. De nieuwste criteria zijn gepubliceerd op de website.

Erfenis

Buitenlanders die de wettelijke erfgenamen zijn van buitenlanders die al in Thailand grond mogen bezitten, kunnen dit land erven. Deze erfenis moet voldoen aan de grondwet of aan specifieke criteria voor grondbezit door buitenlanders. Erfgenamen mogen bijvoorbeeld niet meer dan 1 rai (0,160 hectare) land erven voor industrieel gebruik, of niet meer dan 10 rai (1,60 hectare) voor landbouwdoeleinden. Het gebruik van het geërfde land moet overeenkomen met de toestemming die oorspronkelijk aan de familieleden is gegeven van wie zij het land erven.

Grond kopen

Volgens artikel 96 van de Landcode mogen buitenlanders 1 rai grond kopen voor het bouwen van een woning, op voorwaarde dat zij minstens 40 miljoen baht in het koninkrijk investeren. Deze investering moet beschouwd worden als voordelig voor de Thaise economie en samenleving, of moet behoren tot de soorten bedrijven die door de Board of Investment worden gepromoot. Bovendien moeten deze investeringen minimaal drie jaar duren. De woonwijk waar de grond zich bevindt, moet gelegen zijn in Bangkok, Pattaya, of een andere gemeente.

Landoverdracht

Buitenlanders kunnen ook land verkrijgen via landoverdracht, mits dit in overeenstemming is met andere wetten, zoals de Investment Promotion Act van 1977.

Waarschuwing

Het ministerie heeft een waarschuwing uitgegeven dat Thais die optreden als genomineerden voor buitenlanders om land te bezitten, een maximale gevangenisstraf van drie jaar kunnen krijgen, of een boete van maximaal 6.000 baht, of beide. Buitenlanders die zich schuldig maken aan het onrechtmatig verwerven van land, riskeren een maximale boete van 20.000 baht per dag en/of een maximale gevangenisstraf van twee jaar.

Met deze geactualiseerde criteria hoopt het Thaise Land Department een evenwicht te vinden tussen het stimuleren van buitenlandse investeringen en het beschermen van nationale belangen.

Bron: The Nation

3 reacties op “Land Department actualiseert de criteria voor buitenlanders om land te bezitten”

 1. Arno zegt op

  Met deze regeling kan de gewone burger niet veel.
  1 Rai, 1600m2 is ruim voldoende om een huis te bouwen, maar ฿40.000.000 verplicht investeren is nog al wat.
  €1.012.658 ruimschoots, met de wisselkoers van heden ja ja dat hebben velen in de keuken lade liggen.
  Deze regeling is meer iets voor rijke Russen of Chinezen maar niet voor de gewone pensionado.

  Gr. Arno

 2. janbeute zegt op

  Weer zo ener luchtballon, lijkt dat er heel wat staat te gebeuren, maar in de praktijk veranderd er totaal niets.
  40 miljoen baht investeren voor ten minste 3 jaar, en dat moet dan ook nog eens door de BOI te worden gepromoot.
  Het zal vast wel storm gaan lopen.
  Waar zijn ze toch bang voor dat de farangs alle grond in Thailand gaan opkopen.

  Jan Beute

 3. Petervz zegt op

  Dit is niets nieuw. Maar wellicht wordt er vanaf nu wat meer aandacht aan besteed. Dat je met 40 miljoen baht investering 1 Rai land mag kopen is al jaren zo. Echter de bevoegde autoriteit om de toestemming te verlenen heeft dat tot op heden nog nooit gedaan.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website