Bij bewoners van acht provincies met goudmijnen, kolencentrales en zware industrie zijn hoge concentraties kwik aangetroffen. Dit blijkt uit haarmonsters van 68 personen uit o.a. Rayong en Prachin Buri, vorig jaar zijn deze verzameld door de milieugroep Earth.

Het haar is onderzocht in laboratoria in de VS en Tsjechoslowakije. De concentraties zijn gevonden bij vrouwen in de vruchtbare leeftijd en het milieu.

In een internationaal onderzoek in 25 landen is vastgesteld dat Thailand op de negende plaats staat van landen die kampen met ernstige kwikverontreiniging. Indonesië voert de ranglijst aan.

Earth-directeur Penchom zegt daarover: “De grootste bronnen van kwikvervuiling zijn kolencentrales en de petrochemische industrie, maar de regering doet niet om dit probleem aan te pakken. In tegendeel, de junta bevordert de bouw van vervuilende kolencentrales en afvalverwerkende centrales.

Penchom wijst erop dat Thailand in juni de Minamata Convention on Mercury heeft ondertekend, maar zich daar niet aan lijkt te houden.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website