Gisteren zijn op het strand van Jomtien bij Pattaya duizenden kleine kwalletjes aangespoeld. Over een lengte van zeker twee kilometer lig het strand bezaaid met de weekdieren. Toeristen worden gewaarschuwd niet het water in te gaan.

Volgens een aantal locals spoelden de eerste kwallen al aan op vrijdagavond en is het een jaarlijks terugkeren fenomeen.

Een veiligheidsambtenaar laat weten dat de gemeente waarschuwingsborden gaat plaatsen. Het strand zal worden schoongemaakt.

Ook in de provincie Trat is er sprake van een kwallenplaag. Daar gaat het echter om de gevaarlijke kubuskwal.

Bron: Bangkok Post

4 reacties op “Duizenden kleine kwallen aangespoeld op strand Jomtien”

 1. Pat zegt op

  Dit is nu de reden waarom ik nooit een strand en zee-jongen ben geweest en nooit zal worden!!

  Heb altijd een ongezellig en onzeker gevoel als ik in water stap (de zee, een meer, een andere waterplas), omdat ik geen fan ben van een confrontatie met de plaatselijke waterfauna.

  Ik besef ook wel dat ik over reageer en dat in zee zwemmen zelden grote gevaren oplevert, maar ik voel me er niet goed bij…

  Duiken vind ik dan weer veiliger voor mij omdat je ziet wat er rond je zwemt, dit in tegenstelling met klassiek zwemmen.

  Kwallen vind ik bovendien kleffe vieze en onpersoonlijke zeedieren waarmee je geen enkel contact hebt, dus ik hoop voor de beachmensen op Jomtien dat ze deze troep snel terug de zee kunnen indrijven!

  • Pat zegt op

   Of ik geen echte duiker ben laat ik aan jouw oordeel, maar ervaren ben ik zeker niet…

   Ik begrijp jouw adoratie voor de kwal best, maar mijn negatieve visie op deze dieren was in de eerste plaats vanuit mijn hoedanigheid van zwemmer boven de waterspiegel en niet vanuit de overigens weinig zichtbare kwallen die ik als niet-ervaren en niet-echte duiker ooit zag.

   Tot slot maak ik ook een onderscheid tussen esthetiek en contact, in het eerste wil ik jouw positief gedacht over kwallen ondersteunen maar in het tweede moet ik je teleurstellen.

   Geef mij op dat vlak (dus wat betreft het contactgevoel) dan maar de dolfijn of de zeehond.

 2. Johan zegt op

  Of ze nou groot of klein zijn – kwallen moet je mijden!

 3. verkennis zegt op

  Vandaag op strand geweest. Niemand ons gewaarschuwd. Kwallen waren uitgedroogd en lagen als plastiek op het hete zand. Hele schoolklassen Thaise kinderen zwommen de hele namiddag.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website