Geweld domineert vandaag de voorpagina van Bangkok Post. In Yala , de hoofdstad van de gelijknamige provincie in het Zuiden, ontplofte gistermiddag een krachtige autobom, gevolgd door drie kleinere explosies. Daarbij kwam een man om het leven en werden 28 personen gewond, waaronder twee meisjes.

De eerste ontploffing vond plaats bij een meubelwinkel op de Siroros Road; tien minuten later ontploften drie bommen gelijktijdig op de Muang Mai markt bij een geldautomaat en een andere meubelwinkel. Te oordelen aan de foto kan gerust gesproken worden van een inferno, maar erg gedetailleerd is de krant niet.

De krant schrijft dat een aantal huizen en gebouwen werden vernield en in brand vlogen, en veel auto’s en motorfietsen werden beschadigd. Het dodelijk slachtoffer reed op een motorfiets toen de eerste bom ontplofte.

Pramote Prom-in, woordvoerder van het Internal Security Operations Command, memoreert dat opstandelingen voor het eerst een aanval zoals gisteren in 2012 pleegde. Op 31 maart van dat jaar  maakten drie bommen een eind aan het leven van dertien personen en tallozen werden gewond.

Sindsdien vinden kleinere bomaanvallen en drive-by shootings plaats, waarbij de opstandelingen het voornamelijk hebben gemunt op soldaten, agenten en overheidsfunctionarissen. Ook onderwijzers, kinderen en dorpelingen, zowel moslims als boeddhisten, worden gedood.

‘De opstandelingen proberen met alle mogelijke middelen een klimaat van angst te creëren’, zegt Pramote. Sinds het geweld in 2004 in het Zuiden oplaaide, zijn circa vijfduizend personen gedood en tallozen gewond.

(Bron: Bangkok Post, 7 april 2014)


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website