Thailand wil voor toeristen van alle nationaliteiten multiple entry visa gaan verstrekken om zo het toerisme te bevorderen.

De minister van toerisme, Kobkarn Wattanavrangkul, liet weten dat premier Prayut Chan-o-cha het groene licht heeft gegeven voor het voorstel, dat naar verwachting snel zal worden goedgekeurd door het kabinet.

Op dit moment kunnen burgers van 40 landen visumvrij naar Thailand, terwijl bezoekers uit de overige landen 1.000 baht moeten betalen voor een een single-entry, 30-dagen visum. Kobkarn wil dat er een nieuw visum verstrekt wordt die recht geeft op meerdere toegangen tot Thailand, zoals ook wordt toegepast door veel andere landen. Een dergelijk visum zal 5,000 baht gaan kosten.

Bron: The Nation – http://goo.gl/ZZHWH5


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Thailand wil visum regels aanpassen om toerisme te stimuleren”

 1. Ron Bergkotte zegt op

  Het lijkt mij dat men eerder het spekken van de staatskas voor ogen heeft dan het bevorderen van het toerisme.

 2. wibart zegt op

  positieve actie, echter dat de prijs dan gelijk vervijfvoudigt moet worden lijkt me een gevalletje van “farang melken” om geld binnen te halen. Maar ja de onderzeeërs moeten toch ergens uit betaald worden tenslotte. Het verbaasd me niet dat bij een dergelijk plukgedrag er een snel politiek besluit kan worden genomen.

 3. ellie zegt op

  Dat zou heel mooi zijn,want wij komen 30 december 2015 Thailand en dan gaan we 25 januari 2016 een cruise maken vanuit Bangkok en komen 8 februari weer aan in Bangkok waar wij dan alsnog 46 dagen verblijven
  Dus in totaal 88 dagen, maar helaas kan ik nergens lezen welke visum wij moeten hebben voorThailand.
  Heel graag een reactie hier op.
  mvg Ellie

  • Hans en Babs zegt op

   Je hebt alleen visum nodig voor de dagen na 8 februari
   consulaat in Amsterdam. ….Keizersgracht

  • Hendrik Keestra zegt op

   Kijk hier: http://tinyurl.com/pqgcv3x

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Beste Ellie,

   Doet u andere landen aan tijdens die cruise ?
   Indien niet en bent u ouder dan 50 dan kan u een non-immigrant “O” Single entry vragen. Daar mag u 90 dagen in Thailand mee verblijven.
   Bent u jonger dan 50 dan kan u een Tourist visum vragen. Hiermee mag u 60 dagen in Thailand blijven maar kan u laten verlengen met 30 dagen. Zodoende komt u ook aan 90 dagen.

 4. John Chiang rai zegt op

  Misschien van mij een onhaalbare wens,maar het zou goed zijn dat men voor een verlenging van een Visum een andere regeling treft. Als iedere langtijd toerist,of expat zich voor een verlenging bijv. melden kan op het plaatselijk Amphur,zou dit een enorme verbetering zijn. Je spaart hiermee een tijd rovende visa run,die vaak ook met extra geld verbonden is,en hebt ook geen ergenis met de online verlenging,die vaak niet functioneerd.

 5. bob zegt op

  zo te lezen gewoon een 30 dagen entry bij aankomst dat mag dan later bij de heraankomst in Bangkok verlengd worden met 30 dagen totaal derhalve 90 dagen.

 6. bob zegt op

  vreselijk om toeristen die toch al uitgemolken worden ook nog uit te knijpen. Tot mislukken gedoemd. Stomme actie men zou het gratis moeten maken om meer FARANG te lokken. Want nu zijn het praktisch alleen rondrennende Chinezen die de zg toeristen zijn. Als je momenteel Pattaya ziet……..

 7. kwaipuak zegt op

  De falangkoe gaat straks grazen op de rijstvelden van Vietnam en Cambodja… 5000 b Achterlijk bedrag weer! Verder wel een goed idee.

 8. Joost Jongen zegt op

  Jullie weten toch hoe de Thai denken? Als het minder druk is met toeristen en er wordt daardoor minder verdiend, veranderen ze de wet en/of verhogen ze de prijzen, zodat de verdiensten het zelfde blijven.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website