Militairen op weg naar de Khao Kaew berg in tambon Padang Besar (Songkhla).

Na de vondst van het eerste dodenkamp met 26 lichamen is er vandaag een tweede en derde kamp werd ontdekt op slechts een kilometer van het kamp die afgelopen vrijdag is gevonden. Ook hier werden slachtoffers van mensensmokkelaars vastgehouden. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

Eén kamp was kortgeleden verlaten en bij het andere kamp werd een begraven lichaam aangetroffen. “We blijven zoeken, omdat dit betekent dat de mensenhandelaren kennelijk in de buurt zitten en vluchtelingen met zich mee nemen”, aldus politiechef Amphon Buarubporn. De politie ontdekte acht hutten en schuilplaatsen. Ook werd een oplader van een telefoon gevonden en lagen er kledingstukken. Dat wijst erop dat de smokkelaars het kamp in alle haast hebben verlaten.

De politie heeft het offensief tegen de mensenhandelaren  ingezet nadat activisten hadden gezegd dat er gevangenen door de bende verborgen worden gehouden in de bergen. Volgens de autoriteiten worden de kampen gebruikt door een internationaal opererend netwerk dat etnische Rohingya uit Myanmar en migranten uit Bangladesh naar Thailand smokkelt en ze vervolgens mishandelt en gevangenzet om losgeld te kunnen eisen van de families.

Premier Prayuth heeft dinsdag de provinciale autoriteiten opdracht gegeven ‘elke centimeter uit te kammen’ op zoek naar andere kampen en vluchtelingen die door bende worden vastgehouden. Hij waarschuwde dat iedereen ‘die probeert te profiteren van mensenhandel wordt vervolgd en bestraft’.

De Thaise autoriteiten hebben al een onderzoek ingesteld naar mogelijke betrokkenheid van corrupte lokale politieagenten bij de smokkelnetwerken. De ontdekking van de kampen heeft Thailand verder in verlegenheid gebracht. Het land wordt al door de Verenigde Staten en de Europese Unie gemaand om de mensenhandel in het land hard aan te pakken.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website