In Thailand is er een wildgroei ontstaan van beveiligingspersoneel en beveiligingsbedrijven. Volgens gegevens van de branche werken er 250.000 tot 300.000 beveiligers in het land. Zeker 60% daarvan is laaggeschoold en heeft slechts Prathom 6 als onderwijs genoten. Met een nieuwe wet wil de Thaise overheid beveiligingsbedrijven kwalificeren en reguleren door de afgifte van vergunningen.

Er zal een commissie komen die toezicht zal houden op de branche. Deze wordt voorgezeten door de nationale politiechef. Wanneer de wet van kracht wordt zullen beveiligingsbedrijven exploitatievergunning moeten aanvragen die vier jaar geldig is en daarna verlengd kan worden.

Er zullen ook eisen worden gesteld aan beveiligers en bewakers. Zo zal men minimaal Mathayom 3 (graad 9) of hoger onderwijs moeten hebben afgerond. De medewerker moet de Thaise nationaliteit hebben en moet een cursus gevolgd hebben die wordt gegeven door de Koninklijke Thaise Politie in een goedgekeurd opleidingscentrum. Een individuele bewaker mag alleen werken met een vergunning die drie jaar geldig zal zijn. Deze kan worden verlengd na een evaluatie van de prestaties uit het verleden. Een beveiliger mag geen strafblad hebben en men wordt verplicht om een ​​uniform en insignes te dragen.

Bron: Bangkok Post – http://goo.gl/QUyr7p


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website