Hotels op het Thaise eiland Koh Samui waarschuwen toeristen voor de gevaren van de kubuskwal. De extra maatregelen worden genomen na de dood van een jonge Duitse toeriste op Koh Samui.

Hotelmedewerkers informeren hun gasten over de aanwezigheid van de extreem giftige kwallen. Op de stranden zijn EHBO-posten geplaatst.

Zeker één hotel plaatste aan het populaire strand van Lamai een net rond zijn privéstrand om de kwallen buiten te houden.

Dinsdag overleed een 20-jarige Duitse vrouw, nadat ze was gestoken door een kubuskwal. Het gif van de kubuskwal veroorzaakt extreme pijn, ademnood en heeft een verlammend effect vaak met dodelijke afloop. De tentakels van het dier kunnen 3 meter lang worden. Deze kwalsoort leeft langs tropische en subtropische kusten.

Op 1 augustus stierf een 31 jarige toerist nadat ze was gestoken door een kubuskwal tijdens een nachtelijke zwempartij op Koh Phangan. In Thailand, wordt deze giftige kwallen ook gesignaleerd in de buurt van Koh Mak in Trat en Koh Lanta in Krabi.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Thaise hotels waarschuwen toeristen voor giftige kubuskwallen”

 1. Sir Charles zegt op

  Op het strand van Lamai zijn om de 100-200 meter waarschuwingsborden geplaatst met ‘warning beware of jellyfish’. Opvallend weinig mensen in het water, een enkeling tot aan de knieën.

 2. Piet maat zegt op

  Is het toeval dat bijde dames savonds gingen zwemmen,of zijn deze kwallen ook bij dag licht ook gevaarlijk .

 3. Robert zegt op

  Is de aanwezigheid van de kubuskwal seizoen gebonden??

 4. Van Looy Andre zegt op

  In Kamela zou er gisteren 8/10 ook in de late namiddag een man gestoken zijn.
  André

 5. herlinde zegt op

  we gaan in januari voor 2 maanden naar Bankrut, zijn daar in de omgeving ook deze kwallen?

 6. jasper zegt op

  Kubuskwallen kunnen, anders dan de ons bekende kwallen, echt zwemmen – 2 meter per seconde!. Ze zijn bijna doorzichtig, dus heel slecht te zien en komen juist naar ondiep water toe om zich voort te planten. Hoewel ik begrepen heb dat het wel seizoensgebonden is (regentijd), zou ik het risico niet nemen op plekken waar ze voor komen: de kans op ernstige pijn, of zelfs overlijden is gewoon te groot.

  Ik zelf zwem nooit meer in de zee hier, liever in het zwembad. Ben vorig jaar nog verrast bij Hat Lan Sai , op 1 meter afstand (ligt tegenover Koh Mak/Koh Kood op het vaste land). Mocht je toch echt willen doe dan een shirt met lange mouwen aan (sowieso verstandig), en ga bij voorkeur zwemmen waar ze een net hebben.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website