Het ministerie van Volksgezondheid start een ​​publiekscampagne om het aantal verdrinkingen bij kinderen te terug te dringen. Door het publiek te informeren over het probleem en voorlichting te geven over eerste hulp hoopt men het aantal incidenten te verminderen.

De minister van Volksgezondheid, Ratchata Ratchatanawin, laat weten dat de campagne zich zal richten op drie aspecten:

 1. Preventie tegen verdrinking, stimuleren dat kinderen leren zwemmen en eerste hulp bij verdrinking.
 2. Milieubeheer, het veiliger maken van waterbronnen zoals vijvers.
 3. Meer publiciteit en voorlichting.

De minister maakte bekend dat er vorig jaar 807 kinderen zijn verdronken. Dat is daling van 46 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Tijdens de eerste vier maanden van dit jaar zijn er al 256 kinderen verdronken. Het streven van het ministerie is om het aantal verdronken kinderen beneden de 770 te houden.

Bron: ThaiPBS – http://goo.gl/WNezod

7 reacties op “In Thailand verdrinken er twee kinderen per dag, minister komt met publiekscampagne”

 1. Gies zegt op

  Wellicht een idee om in Thailand ook het schoolzwemmen in het leven te roepen?

 2. Frank zegt op

  Het is triest om te horen dat het aantal nog ieder jaar zo hoog is. Hoop dat de campagne gaat helpen. Na een eerder geplaatst artikel (video) gekeken te hebben springen je de tranen me in de ogen. https://www.thailandblog.nl/maatschappij/verdrinkingsdrama-thailand-dode-kinderen/ Wat me dan wel opvalt is de reanimatie, dit gaat niet zoals het hoort. Een geschoolde cursus eerste hulp en reanimatie voor politie zou ook bijdrage aan het verminderen van de verdrinkingsdood.

 3. eduard zegt op

  Werd wel tijd.Ik woon in een kinderrijk dorp en geef sommige zwemles in mijn privezwembad.Heb er nu al zo n 30 leren zwemmen.Geeft voldoening,maar kan je vertellen dat het luisteren naar mij erg te wensen overlaat.Luisteren af en toe voor geen meter,maar ja, dat is een Thai niet vreemd.Nu willen de ouders het ook leren,maar daar ga ik nog even over nadenken.

  • Frank zegt op

   Hoi Edward, jij draagt een steentje bij aan het terugbrengen van het aantal verdrinkingen onder kinderen. Hoop dat je voorbeeld kan zijn voor ander farang die over de zelfde mogelijkheden bezitten. Ga er aub mee door. Bedankt.

  • Greetje zegt op

   Hoi Eduard (en ieder ander die dit een interessant onderwerp vindt),

   Zelf loop ik al een tijdje rond met het plan om een zwemlesproject op te starten. Ik ben gediplomeerd zwemonderwijzer en heb veel maatschappelijke projecten opgezet en geleid. Nu deze behoefte ook vanuit de overheid onderkend wordt, denk ik dat de tijd er rijp voor is.

   Zelf dacht ik aan een project waarbij Nederlandse (gediplomeerde) zwemonderwijzers voor bijvoorbeeld een maand naar Thailand komen om zwemles te geven. In de ochtend les geven, in de middag vrije tijd. Zwemonderwijzers wisselen elkaar aansluitend af, zodat de continuïteit gewaarborgd is.

   Wie wil samen met mij brainstormen en daadwerkelijk een bijdrage leveren?

   We hebben nodig:
   – een pool van zwemonderwijzers
   – zwemwater, dit hoeft geen zwembad te zijn, mag ook een afgebakend stukje zee zijn
   – een aantal zwemonderwijzers
   – een coördinator
   – publiciteit
   – fondsen

   Wie oh wie wil met mij meedoen?

   Mail gerust rechtstreeks: greetjekooistra@gmail.com

 4. FredJanssen zegt op

  Zie je nou wel dat de Thai kan rekenen. In 4 maanden 256 verdronken kinderen. In de resterende 8 maanden dus het dubbele 512. Jaarresultaat dan 768, ruimschoots onder de 770 dus.
  Zeer ambitieuse minister!!! Thaise ouders zijn nauwelijks geinteresseerd in schoolresultaten laat staan in zwemresultaten van hun kinderen.
  Overigens ben ik het vanzelfsprekend zeer eens over de noodzaak.

 5. Jan zegt op

  Zelf heb ik jaren aan de reddingdienst gewerkt in Belgie, en ook zwemles gegeven.
  Als ik op de beach road loop in Pattaya dan zie ik kinderen op die boeien lopen, maar ook volwassen, maar nog andere gevaarlijke dingen die je ziet. Ik verschiet daar niet van dat er regelmatig iemand verdrinkt.
  Thailand zou een reddingdienst moeten maken zoals wij die kennen in Belgie en Nederland ,redders aan het water en in het water tijdens de dag, Er zijn een paar kotjes langs de beachroad met lifeguards, maar die staan tegen de straat, Zij kijken naar de straat , zij worden pas opgeroepen als het te laat is. Ik wil gerust zwemles geven in samenwerking met een hotelketen. Ook omdat je een werkvergunning moet hebben.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website