Ieder jaar ontsnappen er, door overstromingen tijdens het regenseizoen, krokodillen in Thailand. Dat is op zich niet vreemd want er zijn duizend krokodillen fokkerijen met ruim 700.000 dieren in het land. De overheid gaat daarom de regels aanscherpen.

Na de zoveelste ontsnapping van krokodillen heeft de regering de veiligheidsregels voor het houden van krokodillen aangescherpt. Recent ontsnapte er 28 krokodillen uit een krokodillenboerderij die wel weer werden gevangen of gedood.

De nieuwe regels houden in dat de wanden van de bakken waarin de krokodillen worden gehouden, voortaan minimaal 1,50 meter hoog moeten zijn en worden afgedekt met metalen roosters. Voorheen was het enige voorschrift dat de krokodillenbakken ‘sterk en solide’ moesten zijn.

Thailand heeft een van de grootste krokodillenindustrieën van de wereld. Het vlees, de huid en het bloed worden commercieel verhandeld. Vaak houden varkensboeren ook krokodillen als extra inkomsten.

1 reactie op “Meer regels voor krokodillenboerderijen door recente ontsnapping”

  1. Marius zegt op

    Mag het leer van op deze manier gefokte krokodillen in Nederland ingevoerd worden??


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website