Wie een huis of condo wil kopen moet daarvoor in Hua Hin extra diep in de buidel tasten. De gemiddelde prijs per woning is 4.480.000 baht. In de hoofdstad Bangkok is dat gemiddeld 3 miljoen baht (€ 79.161,-). Dat blijkt uit een onderzoek in 2014 naar huizenprijzen in de 26 grootste steden van Thailand.

Duurder dan gemiddeld zijn ook de woningen ook in Phuket in de wijk Kathu, waar de gemiddelde prijs per eenheid 3.510.000 baht is. Ook aan de kust in Pattaya kost een gemiddelde woning 3,35 miljoen baht, zo laat het Agentschap voor vastgoed (AREA) weten.

Heb je minder te besteden dan kan je het beste terecht in de provincie Chon Buri (Muang district) waar de gemiddelde prijs voor een huis uitkomt op 1.620.000 baht.

Wie zijn bestaande woning te koop zet moet rekenen op een gemiddelde termijn van 6,4 maanden waarin het huis verkocht kan worden. In Bangkok duurt het verkopen van je woning veel langer: gemiddeld 12 maanden.

Grondprijzen Bangkok

De grondprijzen in Bangkok stijgen ieder jaar flink: 3,5% in 2014 en voor dit jaar wordt er uitgegaan van een stijging van 3%. De duurste kavels zijn die langs langs de BTS bij Siam, Chidlom en Phloenchit: 1,75 miljoen baht per vier vierkante meter of 700 miljoen baht per rai. Dit zal dit jaar verder stijgen naar 1,9 miljoen of en 2 miljoen baht per vier vierkante meter. De grondprijzen op Sukhumvit Soi 1-21 nabij de BTS Nana en Asok stations, gaan weg voor 1,7 miljoen baht per vier vierkante meter en daarmee duurder dan bij Silom (1,5 miljoen per 4m²).

In de afgelopen 16 jaar,  zijn de grondprijzen in Bangkok met 84% gestegen. In het centrum van Bangkok zelfs met 158%. In de buitenwijken stijgt het iets minder hard, zo tussen de 69-89%. De laagste grondprijzen tref je aan in de buurt van Khlong 13 in Lam Luk Ka in de provincie Pathum Thani provincie: 2.500 baht per vier vierkante meter of 1.000.000 baht per rai.

Bron Bangkok Post – http://goo.gl/iL1cco

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website