Een klein drama bij de internationale luchthaven Suvarnabhumi. Door een misverstand ontstond er een ruzie tussen een taxichauffeur en een Australische toerist, waarbij de Aussie gewond raakte. Daarnaast miste het slachtoffer zijn vlucht naar Australië, waar hij met spoed naar toe moest voor de begrafenis van zijn grootmoeder.

De man wilde de taxi laten stoppen die hem naar de luchthaven had gebracht omdat hij er iets in had laten liggen en sloeg op de kofferbak om de chauffeur te waarschuwen. Per abuis had hij dat bij de verkeerde taxi gedaan. Spijtig voor de Aussie  was het ook nog eens een beruchte taxichauffeur met losse handjes. De taxichauffeur werd kwaad en sloeg de Australiër neer. De chauffeur gaat vervolgd worden er was al vaker over hem geklaagd onder andere voor het te veel in rekening brengen en roekeloos rijden.

Bron: Bangkok Post – http://goo.gl/shNwTL


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Agressieve taxichauffeur slaat Aussie, die daardoor begrafenis mist”

 1. Gerardus Hartman zegt op

  Sterk getinte en eenzijdige berichtgeving. Australiër begaat agressie door op de kofferbak van een wegrijdende taxi – waarin de vrouw van deze taxichauffeur zat – te bonken wat door chauffeur taxi werd opgevat als poging zijn taxi te beschadigen. Als zelfverdediging tegen deze ongehoorde agressie – hij kende de man niet en de Australiër vergiste zich in de taxi waarmee hij naar vliegveld was gekomen – met dreigende houding en geschreeuw van Australiër gaf taxichauffeur de Australiër een klap. Rest van verhaal dat taxichauffeur eerder is genoemd in berekenen van te hoge tarieven en al dat meer, dient als argument schuld van incident te leggen bij taxichauffeur. Wat eerder is gebeurd heeft niets te maken met incident.

  • wibart zegt op

   tsja zo kunnen we wel even doorgaan. Feit er wordt niet gepraat maar geslagen. Bij dit soort zaken zeker op een plek met zoveel getuigen en politie in de buurt lijkt mij praten en schadevergoeding voor eventuele schade aan auto de eerste stap. Het gebruiken van fysiek geweld is wel degelijk herleidbaar aan het karakter van een persoon dus eventueel in het verleden ook begane “foute” zaken geven een beeld van de persoonlijkheid van deze man. Type eerst slaan dan pas nadenken zou ik zo zeggen. 🙂

   • Pat zegt op

    Helemaal akkoord met jou, Wibart.

    Ik snap niet Gerardus Hartman waarom jij vindt dat zo snel slaan een volwaardige optie mag zijn?

    Praten is toch altijd het eerste wat je doet als beschaafd mens!?

    Neemt niet weg dat slaan op een kofferbak erg intimiderend is voor macho’s, agressievelingen en ander tuig, dus ik zou dit nooit doen.

    Aandeel in dit fysiek conflict : 85% de Thai en 15% de Australiër.

 2. dipo zegt op

  Het berekenen van te hoge ritprijzen wijst op een corrupte ziel. Wat deed die corrupte ziel eigenlijk nog achter het stuur van een taxi? Hij had toen al geschorst moeten worden.

 3. richard walter zegt op

  wanneer je in amsterdam hard op de achterklep van een taxi slaat is het risico van een dreun op je kop zeer groot.
  in 15 jaar thailand reizen nog nooit ruzie met een taxichauffeur gehad.

 4. Rick zegt op

  Pff wat een mooi praters met roze bril heb je hier toch altijd, het ging om een chauffeur die al meerdere malen losse handen heeft gehad en mensen heeft opgelicht. Nee die man zal erom gevraagd hebben zowat het ziekenhuis ingeslagen te zijn.
  Ten tweede het probleem was dus al lang en breed bekend bij de Thaise autoriteiten maar nu komt er veel negatieve aandacht door een voor Thailand belangrijk land qua inkomsten ( Australië ) en nu gaan ze ineens kijken en handhaven.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website