De nieuwe Thaise koning, Maha Vajiralongkorn, heeft zoals verwacht aan tienduizenden gedetineerden gratie verleend. Vandaag wordt begonnen met het vrijlaten van de gevangenen, van wie de meesten een straf van minder dan twee jaar uitzitten. 

De maatregel betreft onder meer vrouwen die een eerste veroordeling hebben opgelopen, gevangenen die een derde van de straf hebben uitgezeten en gehandicapte of zieke gevangenen.

Het koninklijk decreet geeft geen exacte aantallen, maar het hoofd van de Penitentiaire Administratie, Kobkait Kasiwat, laat weten dat ongeveer 30.000 gedetineerden vervroegd vrijkomen. Nog eens 70.000 anderen krijgen strafvermindering.

De 64-jarige Vajiralongkorn is sinds 1 december de nieuwe koning van Thailand (Rama X). Wijlen koning Bhumibol Adulyadej verleende elk jaar gratie aan gevangenen.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website