Koh Tao-moorden: Onderzoek zit muurvast

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand, Uitgelicht
Tags: ,
19 september 2014

De DNA-testen hebben geen match opgeleverd, de bebloede broek blijkt een vuile broek te zijn en de lok haar in de hand van de Britse is onbruikbaar voor DNA-onderzoek. Kortom: het onderzoek naar de moord op de twee Britse toeristen op het vakantie-eiland Koh Tao is nog geen steek opgeschoten.

Evenals gisteren besteedt Bangkok Post vandaag uitgebreid aandacht aan de moord, waarbij opvalt dat volgens de krant van gisteren de Aziatische man, gesignaleerd op camerabeelden, was aangehouden, maar vandaag schrijft de krant dat de politie nog op zoek naar hem is. Op de (uiterst vage) beelden is te zien hij richting de plaats delict loopt en 50 minuten later gehaast terugkeert.

Bij het DNA-onderzoek is sperma, gevonden in het lichaam van de Britse, vergeleken met het DNA van zes personeelsleden die in het resort werken waar de twee slachtoffers logeerden, alsmede met het DNA van de Brit en diens kamergenoot.

De kamergenoot en diens jongere broer (die al eerder Koh Tao had verlaten) zijn overgedragen aan de Britse ambassade. De politie heeft hem ondervraagd omdat in de bagage van de Brit een broek was gevonden die bebloed zou zijn. Getuigen hebben verklaard dat de kamergenoot de broek droeg tijdens een feestje op het strand.

Thans is de politie op zoek naar een tweede moordwapen, een stomp voorwerp van metaal waarmee de Brit gedood zou zijn. De politie heeft gisteren het gebied uitgekamd tussen de plaats waar het feestje werd gebouwd en de plaats delict. Een ander aanwijzing waarover de politie zich buigt, zijn drie sigarettenpeuken. Het DNA van een komt overeen met het gevonden sperma. Op een tweede peuk is het DNA van twee personen gevonden.

Gisteren begeleidde een staflid van de Britse ambassade de familie van de Britse bij een bezoek aan de Royal Thai Police. De familie sprak niet met de pers. De ambassade heeft een bedrijf gehuurd voor de repatriëring van de lichamen. De krant zegt niets over de familie van het mannelijk slachtoffer.

Bij het strand herdachten gisteren zo’n honderd eilandbewoners de twee slachtoffers tijdens een boeddhistische merit-making ceremonie, geleid door de burgemeester van de stad Koh Tao.

Prapas Inthanapasath, directeur van het provinciaal kantoor van de Tourism Authority of Thailand, heeft verklaard dat de moord ernstige gevolgen heeft voor het toerisme in de provincie.

(Bron: Bangkok Post, 19 september 2014)

Eerdere berichten:

Moord Koh Tao: Kamergenoot slachtoffer ondervraagd
Britse regering waarschuwt: wees voorzichtig op je reis in Thailand
Twee toeristen vermoord op Koh Tao


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website