Het politieonderzoek naar de moorden op Koh Tao concentreert zich thans op twee verdachten: de al meermalen genoemde Aziatische man en een Thai. De Aziaat over wie de krant eerder schreef dat hij was aangehouden en een dag later dat hij niet was aangehouden, is aangehouden (tenzij de krant dat morgen weer rectificeert).

Camerabeelden van de man laten zien hoe hij in de nacht van de moord richting plaats delict loopt en 50 minuten later gehaast terugkeert. Het gaat om een man uit Myanmar die in een nachtzaak werkt, maar dat is dan ook alles wat de politie over hem wil zeggen. Over de Thai geen woord in het krantenbericht.

Een team van tien forensische agenten is gisteren met een bootje uitgevaren om DNA-monsters te nemen van vissers. Nog eens vijftig agenten van de waterpolitie inspecteren vissersboten bij Koh Tao en controleren de bemanning. Ze speuren ook op veerboten naar verdachten.

Volgens een bron bij de politie is ‘aanzienlijke’ voortgang gemaakt bij het politieonderzoek en kan de politie zaken negeren die niets met de moord te maken hebben.

Mijn vingers jeuken om enige sarcastische opmerkingen over het politieonderzoek te maken, maar laat ik dat maar niet doen. Ik las in de zondageditie van Bangkok Post, dat er geen politie vast is gestationeerd op het eiland. De kamers waarin de slachtoffers verbleven, werden pas woensdag doorzocht, drie dagen na de moorden. Kan het (paginagrote) artikel van harte aanbevelen, maar vrolijk word je er niet van. Te vinden op http://www.bangkokpost.com/news/local/433403/police-all-at-sea-in-island-murder-probe.

De politie ziet er vanaf een beroep te doen op de DNA-technologie van de Amerikaanse FBI, maar heeft nu Singapore gevraagd te helpen. Daar beschikt de politie over dezelfde technologie die van DNA-monsters sekse en ras kan vaststellen.

(Bron: Bangkok Post, 22 september 2014)

Eerdere berichten:

Koh Tao moorden: Inval in nachtclub, Aziaten verdacht
Koh Tao-moorden: Onderzoek zit muurvast
Moord Koh Tao: Kamergenoot slachtoffer ondervraagd
Britse regering waarschuwt: wees voorzichtig op je reis in Thailand
Twee toeristen vermoord op Koh Tao


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Koh Tao moorden: Onderzoek maakt ‘aanzienlijke’ vorderingen”

  1. John zegt op

    Mijn gedacht ? (maar wie ben ik he…) ; de locale mafia op dat eiland, inclusief de politie, wil NIET dat de waarheid aan het licht komt en zoeken een Westerse zondebok ! Lees dit maar eens :

    http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/asia/thailand/11113268/Terrified-Briton-flees-Thai-island-after-mafia-death-threat.html

    cheers van een “local” -)

  2. colin de Jong zegt op

    Ja het bekende gezichtsverlies.Eerst het vingertje naar 3 Birmezen,toen naar een groepje Rouhinja’s vervolgens Engelsen en nu weer weer Aziaten.Maar desondanks een compliment voor de geweldige inzet om de daders op te sporen. 90% van alle moorden hier in Pattaya zijn allen in korte tijd opgelost.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website