Het Openbaar Ministerie voelt in de geruchtmakende zaak van de Koh Tao moorden geen druk van de bevolking. ‘We moeten in staat zijn de twijfels van de bevolking of ze de echte schuldigen zijn, weg te nemen’, zegt de openbare aanklager op Koh Samui.

Zoals bekend wordt daaraan getwijfeld. De twee aangehouden gastarbeiders uit Myanmar zouden als zondebok worden gebruikt om de daders te beschermen en hun aanvankelijke bekentenis zou onder druk van mishandeling tot stand zijn gekomen.

Gisteren overhandigde het OM het onderzoeksrapport van duizend pagina’s aan de rechtbank. De twee zijn in staat van beschuldiging gesteld voor de verkrachting van Hannah Witheridge (23) en de moord op haar en haar vriend David Miller (24). Maandag worden de Myanmarezen naar de Koh Samui Provincial Court gebracht voor hun pleidooi.

De ambassade van Myanmar gaat vrijlating op borgtocht vragen en overlegt met de Lawyers Council  of Thailand over de verdediging. ‘De verdachten hebben bevestigd dat ze onschuldig zijn en dat ze de twee toeristen niet hebben vermoord’, zegt Min Oo, juridisch coördinator op de ambassade.

De vader van een van de verdachten heeft in Yangon de Thaise regering gevraagd de echte daders te vangen. ‘Mijn zoon is geen moordenaar. Ik lijd erg, wetende dat mijn zoon in de gevangenis zit. Ik zou graag zijn plaats innemen als dat zou kunnen.’

(Bron: Bangkok Post, 5 december 2014)


» Laat een reactie achter


Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website