Wie vermoordde in de nacht van zondag 14 september Hannah Witheridge (23) en David Miller (24)? Of: wie vermoordden, want de politie vermoedt dat er meer personen bij betrokken waren. Dit concludeert zij uit gevonden DNA op een sigarettenpeuk. Daarop is DNA van twee personen gevonden en dat komt overeen met sperma in de Britse.

Donderdagnacht deed de politie een poging de gebeurtenissen te reconstrueren met een wandeling van de AC Bar, waar de twee slachtoffers waren geweest, naar de plaats delict. Ze stuitte op een vierkante houten stok, die het tweede moordwapen zou kunnen zijn. In een nabijgelegen tuin werden voetafdrukken gevonden. Uit die tuin komt het andere moordwapen, een schoffel.

De focus van het onderzoek is verschoven naar Aziatische buitenlandse werknemers. Ten tijde van de moord lagen tien vissersschepen voor het eiland voor anker. Zes zijn inmiddels uitgevaren. Van alle schepen is de bemanning bekend. Het schoeisel van 25 migranten is gisteren vergeleken met de afdrukken in de tuin.

Eveneens gisteren deed de politie een inval in een nachtclub. Daarbij zijn drugs en chemische stoffen in beslag genomen, die vergeleken gaan worden met chemische restanten, gevonden op een sigarettenpeuk die vlakbij de plaats delict is gevonden.

De politie heef de Amerikaanse FBI gevraagd gebruik te mogen maken van haar geavanceerde DNA-technologie. Die kan onderscheid maken tussen ras en sekse, hetgeen de Thaise rechercheurs kan helpen gerichter naar een verdachte te zoeken.

(Bron: Bangkok Post, 20 september 2014)

Foto: Toeristenpolitie deelt pamfletten uit aan toeristen die het eiland verlaten.

Eerdere berichten:

Koh Tao-moorden: Onderzoek zit muurvast
Moord Koh Tao: Kamergenoot slachtoffer ondervraagd
Britse regering waarschuwt: wees voorzichtig op je reis in Thailand
Twee toeristen vermoord op Koh Tao


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Koh Tao moorden: Inval in nachtclub, Aziaten verdacht”

 1. Tino Kuis zegt op

  Een onderzoek naar een misdaad behoort zich achter gesloten deuren af te spelen, mag niet onder tijdsdruk staan en mag geen profilering van verdachten naar nationaliteit bevatten tenzij daar duidelijke aanwijzingen voor zijn. Dit is broddelwerk.

 2. chris zegt op

  Eens en ook oneens.
  Bij een onderzoek naar een misdaad gaat het om het vinden van de waarheid, maar ook om andere belangen zoals die van de nabestaanden, de veiligheid van huidige bezoekers, consumenten en in sommige gevallen ook het belang van het land waar de misdaad wordt gepleegd. Er moet dus een compromis worden gevonden tussen verdenkingen, bewijzen en particuliere en algemene belangen. Met als aantekening dat in Thailand zeker anders wordt gedacht over de belangen van verdachten dan in menig Westers land.
  Het gaat mij te ver om de gang van zaken nu al broddelwerk te noemen. Wat wel broddelwerk is – naar mijn mening – is het onderzoek naar het neerschieten van de MH17. Er is nog niet het geringste bewijs dat de Russen verantwoordelijk zijn voor dit drama en de sancties die zijn afgekondigd treffen niet alleen de Russen maar ook vele mensen en ondernemers in het Westen. Een andere verklaring voor het drama dan hetgeen tot nu toe – zonder bewijs – is verkondigd wordt een blamage voor het westen en die andere verklaring (ook al is het waarheid) komt er dus nooit.

  • Kito zegt op

   Moderator: niet chatten svp.

 3. Khun Peter zegt op

  Als dit te lang gaat duren wordt er straks iemand uit de hoge hoed getoverd die ook zal bekennen vrees ik. Deze zaak niet oplossen betekent gezichtsverlies voor iedereen inclusief de PM. De waarheid is dan van ondergeschikt belang.

 4. Tino Kuis zegt op

  Dit herhaalde Prayuth gisteren: ‘Ik had niet de bedoeling iemand te beledigen. Ik praatte te snel vanwege de druk. Ik wilde alleen maar waarschuwen dat iedereen voorzichtig moet zijn want er verschuilen zich hier veel slechte niet-geregistreerde gastarbeiders (migranten)’. Commentaar eronder ‘Oh boy…..’
  Prayuth schreef eens een scriptie waarin gastarbeiders een gevaar werden genoemd voor de ‘nationale veiligheid’.

  http://asiancorrespondent.com/author/siamvoices/

 5. Jan Hoekstra zegt op

  Normaal gesproken is de uitkomst zelfmoord. Lekker makkelijk voor de Thaise politie, case gesloten. Het is een schande hoe zij hier te werk gaan, 4 dagen later vinden zij voetafdrukken en ook altijd opvallend is dat het geen Thai zijn die worden verdacht.

 6. Pat zegt op

  Voor de ene zal ik nu onderschattend overkomen, voor de andere dan weer overschattend, maar ik vind op het eerste zicht dat de Thaise politie deze moordzaak grondig lijkt te onderzoeken.

  Ik meen dat men in vorige criminele zaken in het verleden zo’n zaak sneller klasseerde, terwijl men nu (uiteraard niet zo professioneel als onze westerse normen) blijft verder zoeken.

  Dat sommigen hier de politie beschuldigt van de daders niet te zoeken binnen de eigen bevolking, vind ik weer zo’n typisch verzuurde reactie die we hier in het Westen ook vaak aantreffen : de arme migrant krijgt steeds de schuld.
  Of betreft het mensen die niet beseffen dat Thailand nog steeds één van de meest aangename landen ter wereld is om te leven (minst onaangename klinkt mogelijk beter)?!

  Hopelijk vindt men deze verwerpelijke figuren, over de uitvoering van hun straf moeten we ons dan al zeker geen zorgen maken (daar zal men in Thailand namelijk wel een andere visie op hebben dan wij in het Westen).

 7. Pieter Wilhelm zegt op

  Beste Mensen,

  Ter aanvulling op bovenstaande discussie:

  I am the only journalist in Thailand to have covered all the worst murders of Britons in Thailand over the last 20 plus years and my heart sank again this week in that ‘not again’ feeling.

  http://www.andrew-drummond.com/2014/09/ko-tao-murders-thailands-legacy.html


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website