Koh Tao heeft nu een eigen ziekenhuis

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: ,
9 juli 2017

Het bij duikers en snorkelaars populaire vakantie-eiland Koh Tao heeft sinds zaterdag officieel een ziekenhuis met 10 bedden. Hiervoor is er meer medisch personeel aangenomen en het hospitaal is voor 39 miljoen baht verbouwd.

Koh Tao ontvangt per jaar een half miljoen toeristen en heeft 2.000 eilandbewoners. Tot nu toe werden er in de polikliniek jaarlijks 6.000 patiënten behandeld, van wie 80 procent buitenlandse patiënten. Ernstig gewonde of zieke patiënten moesten voor medische zorg naar het Surat Thani ziekenhuis op het vasteland. Dat gaat iedere maand om zo’n 40 personen. Het vervoer over water duurde één tot drie uur, afhankelijk van de boot en de weersomstandigheden.

Het ministerie heeft drie jaar uitgetrokken voor verdere ontwikkeling van het ziekenhuis. Begonnen wordt met beperkte poliklinische zorg, noodhulp en chirurgische eenheden. Indien noodzakelijk worden patiënten met een speedboot of per helikopter naar het vasteland gebracht. Vanaf het tweede jaar is het ziekenhuis volledig operationeel. Daarna krijgt het naar verwachting ook een decompressietank voor duikers en een eigen speedboot voor noodvervoer.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website