Waarnemers uit Myanmar en Engeland mogen de voortgang van het Koh Tao moordonderzoek ‘observeren’, maar ze mogen zich er niet mee ‘bemoeien’. De politie hoeft hen ook niet op de hoogte te houden van elke stap die ze zet. De diplomaten mogen alleen om ‘verduidelijking’ vragen als ze vragen hebben.

Premier Prayut gaf gisteren een nadere toelichting op de afspraak die een dag eerder is gemaakt tussen de ambassadeurs van beide landen, het hoofd van de landelijke politie en de permanent secretaris van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of moet ik schrijven: hij krabbelde terug op de toezegging van beide ambtenaren?

Volgens onderzoeksleider Paveen Pongsirin in Samui is het onderzoeksrapport volledig, een uitspraak die in strijd is met eerdere uitlatingen van het OM dat het rapport ‘gaten’ vertoont en nader bewijsmateriaal gewenst is.

Wannee Thaipanich, voorzitter van de Tourism Promotion Association of Koh Samui en Koh Phangan, vindt dat de vollemaansfeesten op het feesteiland beter geregeld moeten worden ‘om het image van het toerisme in het Zuiden te verbeteren’. Er wordt bijna elke avond gefeest en niet alleen eenmaal per maand, wat de oorspronkelijke opzet was, merkt ze op.

Wannee zegt dat de bedrijfjes op het strand van Haad Rin strengere veiligheidsmaatregelen moeten nemen en het feest moet drugsvrij worden. Alle feestgangers zouden een entreeprijs van 100 baht moeten betalen en een polsband krijgen, zodat ze met een shuttle naar hun hotel kunnen worden teuggebracht, wanneer ze bezopen zijn. Toeristen onder de 18 jaar zouden alleen onder begeleiding van hun ouders het feest mogen bijwonen.

Ook de burgemeester van Koh Phangan doet een duitje in het zakje. Hij wil controles op de veiligheid van boten, drugstesten op de bemanningen, geen toegang voor minderjarigen, bewakingscamera’s op het strand en eiland, alsmede veiligheidstrainingen voor vrijwilligers en vertegenwoordigers van de toerismeorganisaties, gegeven door de politie. Volgens de burgemeester worden op het strand nu ook ‘half moon’ en ‘black moon’ party’s georganiseerd.

(Bron: Bangkok Post, 16 oktober 2014)


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website