Het eiland Koh Samui heeft te maken met de ergste droogte in 10 jaar. Het belangrijkste waterreservoir van het eiland, Pru Namuang, staat zo goed als droog. Een reden voor de gemeente om de waterdistributie te beperken. 

Hotels hebben door het tekort aan water al de hulp moeten inroepen van tankwagens, die van het vasteland worden aangevoerd.

Het district Koh Samui telt drie waterreservoirs, normaal gesproken goed voor 4,6 miljoen kubieke meter water, nu staat er slechts een kleine miljoen kuub in.

Manager Surapong van de Provincial Waterworks Authority zegt dat er een waterleiding wordt aangelegd vanaf het vasteland van Surat Thani naar Koh Samui (een afstand van 110 kilometer). Deze waterleiding is voor 70% gereed en zal naar verwachting volgend jaar februari operationeel worden.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Koh Samui zucht onder droogte: kraanwater op de bon”

 1. loe zegt op

  Slim om een pijpleiding aan te leggen van Suratthani naar Samui. 110 kilometer.
  Dat ze niet meteen een pijpleiding uit Bangkok laten aanleggen.
  Ik zou het kortste stuk nemen naar het vaste land, zo’n 40 km. Khanom of Don Sak.

  Als ze maar door gaan met de bouw van luxe en overbodige resorts zal de waterschaarste nooit ophouden natuurlijk. Behalve als ze het eiland zo onaantrekkelijk hebben gemaakt, dat er niemand meer heen wil. 🙂

  • Renévan zegt op

   Het water moet van een dam (stuwmeer) in Suratthani komen. Je kan wel een pijpleiding naar Donsak aanleggen, maar het is toch wel makkelijk als er ook water is om door de pijp te vervoeren.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website