De kabelbaan ‘Flight of the Gibbon’ in Chiang Mai is gesloten nadat vrijdag drie Israëlische toeristen gewond zijn geraakt. De twee volwassenen en een jongen van 7 jaar knalden tegen elkaar en vielen hard op de grond.

De jongen die aan zijn schouder gewond raakte, is inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen. Een vrouw brak een rib en ligt nog in het ziekenhuis, evenals de derde gewonde.

De politie heeft de kabelbaan geïnspecteerd. De toeristenattractie blijft voorlopig gesloten totdat het ongeval is onderzocht. Het bedrijf heeft nog niet gereageerd.

De atractie bestaat uit een kabel die gespanen is boven de boomtoppen. Deelnemers kunnen middels de kabelbaan van de ene naar de andere kant ‘zweven’ voor een spectaculier uitzicht en een adrenlinestoot. De ‘Flight of the Gibbon’ is volgens het bedrijf de langste, hoogste en snelste zipline ter wereld. Behalve in Chiang Mai exploiteert het bedrijf deze attractie ook in Chon Buri en Siem Raep en op Koh Phangan. In oktober vorig jaar kwam een Chinese toerist om het leven bij een val.

Het bedrijf zegt dat ze veilig werken, zo worden elke dag de kabelbanen en uitrusting gecontroleerd en eventueel vervangen.

Foto boven: de Pongyang zipline in Chiang Mai.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Kabelbaan ‘Flight of the Gibbon’ gesloten na ongeluk en drie gewonde toeristen”

  1. Daniël M. zegt op

    We zijn er 5 jaar geleden zelf nog geweest. Op aandringen van mijn jongste dochter hebben we deze attraktie ook gedaan. Het was ons zeer goed meegevallen. De veiligheid leek mij toen in orde en de instrukteurs/begeleiders leken mij zeer bekwaam. Ze kontroleerden de uitrusting tot in de puntjes.

    Daarom geloof ik eerder in een ongeluk, zoals dat bij de meeste attrakties overal ter wereld kan voorkomen. Helaas. Gelukkig zijn er hier geen doden te betreuren.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website