Thailand krijgt binnen drie maanden een interim-regering. Investeerders en toeristen zullen altijd welkom blijven, maar enkele grote investeringsprojecten zullen wel vertraging oplopen omdat de junta ze opnieuw wil bekijken. Lopende projecten worden echter voortgezet.

Met die boodschap heeft juntaleider generaal Prayuth Chan-ocha gisteren geprobeerd een delegatie van Chinese zakenlui en bankiers gerust te stellen. ‘Thailand blijft zoals altijd toegewijd aan zijn strategische partnerschap met China – op alle niveaus.’

Prayuth benadrukte dat de junta de nadruk legt op op het bestrijden van de corruptie en belangenverstrengeling. Hij zei dat potentiële investeerders niet om voordeeltjes wordt gevraagd en vroeg de Chinezen om hun steun bij het aanpakken van de corruptie. ‘Neem direct contact met me op wanneer overheidsdiensten of individuën om betaling onder de tafel vragen, dan kan ik actie ondernemen.’

Prayuth vroeg de Chinese investeerders ook bij de bouw van industriële voorzieningen rekening te houden met de gevolgen voor het milieu en gebruik te maken van alternatieve energie.

De Chinezen op hun beurt bevestigden hun samenwerking met Thailand op het gebied van het bedrijfsleven, investeringen en handelssamenwerking.

(Bron: Bangkok Post, 7 juni 2914)

Meer nieuws later vandaag in Nieuws uit Thailand.

No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Junta haalt de handelsbanden met China aan”

 1. Gerrie Q8 zegt op

  Duidelijk te merken dat je weer terug bent beste Dick. Heb gisteren een groot gedeelte van de toespraak van de legerleiding op de TV gevolgd en ik kan niet ontkennen dat de generaal goede bedoelingen heeft. Hoopt dat hij slaagt in zijn opzet. Er was geen woord Koeterwaals bij.

  • Jan Hoekstra zegt op

   Natuurlijk komt de generaal goed naar voren, de militairen bepalen wat er naar buiten wordt gebracht via de media. Wij worden gewoon dom gehouden.

   Groetjes,

   Jan

   • Christina zegt op

    Waarom van het slechte uitgaan. De boeren krijgen hun geld geef die general een kans.
    Wij zien het goed in en had veel eerder moeten gebeuren. Ik steek 10 vingers op voor mijn geliefde Thailand.

   • klaasje123 zegt op

    beste Jan,

    Ik heb mevr Yingluck nog nooit op een woord over corruptie kunnen betrappen. Of het woord van de generaals werkt is natuurlijk de vraag maar er is een begin. Heb geduld.

 2. chris zegt op

  Na al zijn serieuze zinnen kon er gelukkig ook nog een grapje af over die drie vingers.
  Was nog leuker geweest als hij aan het eind van zijn speech op TV vanochtend na de wai 5 vingers in de lucht had gestoken.
  Maar ja, hij had het wellicht druk. Heeft net de tekst geschreven van een nieuwe hit, die deze week zijn primeur krijgt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website