Gisterochtend deden vijftig man van de DSI, politie, leger en ambtenaren een inval in drie huizen van Wichai Panngam, de leider van een netwerk van geldwoekeraars die bekend staat als de Helmet Gang.

De puissante rijkdom van de man valt in ieder geval op. Wichai en zijn familie bezitten tien luxueuze huizen, elk ter waarde van 29 miljoen baht. Zijn kapitaal zou hij verdient hebben als leider van een netwerk van loan sharks.

Tijdens de inval trof de politie alleen de ouders van Wichai en wat personeel aan. Wichai zelf zou in het buitenland zijn. Al eerder werd een huis van Wichai in Thanyaburi (Pathum Thani) onderzocht. Tijdens de inval in de drie huizen, eigendom van Wichai’s familieleden, werden alleen harddisks aangetroffen. Veel belastend materiaal was al weggehaald na de eerdere inval in Pathum Thani.

Ook het Seesan Smile Resort, eigendom van de 47-jarige zoon van Wichai, werd onderzocht. Het resort bestaat uit 28 gebouwen en een congreszaal in Nam Suem (Uthai Thani).

De DSI gaat verder met het onderzoek met als doel alle ‘loan shark’ netwerken in kaart te brengen. Justitie denkt dat de bende de grootste van het land is. Ze werd in 2011 opgericht, telt 86 lokale afdelingen en rekent een woekerrente van 300 procent per jaar. Vermoed wordt dat duizend overheidsfunctionarissen erbij betrokken zijn. Het netwerk zou uit tweeduizend crediteuren bestaan, die 4 miljard baht hebben uitgeleend aan 170.000 personen.

De jacht van de DSI op de Helmet Gang begon in december. In die maand werden bezittingen ter waarde van 150 miljoen baht in beslag genomen. In januari zijn in Pathum Thani eigendommen ter waarde van 42 miljoen baht in beslag genomen.

Bron: Bangkok Post

7 reacties op “Jacht op bende geldwoekeraars: Politie legt beslag op huizen van Helmet Gang”

 1. Nico zegt op

  Tja,

  Het zal nog een hele heisa worden voor DSI om met bewijzen te komen, doorgans gaan dit soort mensen heel zorgvuldig (lees verbergen) om met schriftelijke aktes en computers (werken met sticks) met gegevens te bemachtigen.

  Maar ze ruïneren natuurlijk de bevolking, in dit geval 170.000 domme mensen.

  • Rudolf zegt op

   Helaas zijn het er veel meer dan 170.000 in Thailand!

  • Jos zegt op

   Ik denk niet dat je kan generaliseren.
   Vast en zeker geen 170.000 domme mensen. Vaak zijn het mensen die elders niet terecht kunnen voor een lening en zijn dan genoodzaakt om bij de loan sharks aan te kloppen. 🙂

 2. peter zegt op

  Het lijkt er op dat het belastende materiaal voor de inval is weggehaald.
  Je vraagt je af hoe dat toch mogelijk is?
  Probleem in Thailand is dat de echte domme mensen die de beslissingen nemen het voor het zeggen hebben. En dus niet in staat blijken te zijn duidelijke misstanden op te lossen.
  Het terugbrengen van het ontstellende aantal verkeersdoden.
  Het rijden onder invloed.
  De loan sharks.
  De MP die beslissingen neemt op basis van een gunstig sterrenbeeld.
  De verstikkende corruptie.
  Het belabberde onderwijs.
  Plus nog een aantal zaken waarover niet gesproken kan worden.

 3. Henk zegt op

  Als er duizend overheidsambtenaren bij betrokken zijn dan heeft hij hogere ambtenaren tegen zich in het harnas gejaagd. Natuurlijk heeft hij dit al zien aankomen. Vandaar dat bewijsmateriaal al verdwenen was.
  Dus goed politiewerk? Vergeet het maar. Ambtenaren waren een deel van het criminele netwerk.

 4. jan zegt op

  Duizend(en) overheidsambtenaren maken zich hieraan schuldig maar het lijkt inherent te zijn aan hun bestaan…”Thainess”…

 5. Ruud M zegt op

  Moderator: Wij hebben jouw vraag, vandaag geplaatst als lezersvraag.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website