De volgende inreisregels voor Thailand zijn met ingang van 1 mei 2022 van kracht. Er zijn verschillende vereisten voor gevaccineerde en niet-gevaccineerde of/niet-volledig gevaccineerde reizigers.

Vereisten voor aankomst

Gevaccineerde reizigers moeten de volgende documenten hebben om Thailand binnen te komen:

 • Een geldig paspoort en een Thailand Pass (via https://tp.consular.go.th/ ), of een Border Pass voor aankomst via grenscontroleposten.
 • Een verzekering met een dekking van maar liefst $ 10.000. Thais en buitenlandse expats die onder de nationale gezondheidszorgdekking van Thailand vallen, zijn vrijgesteld van deze vereiste.
 • Een certificaat van vaccinatie tegen COVID-19
  • Iedereen van 18 jaar en ouder moet ten minste 14 dagen voor vertrek naar Thailand volledig zijn ingeënt tegen COVID-19 met een goedgekeurd vaccin.
  • Reizigers van 5-17 jaar die zonder begeleiding naar Thailand reizen, moeten ten minste 14 dagen voordat ze naar Thailand reizen worden gevaccineerd met ten minste 1 dosis van een goedgekeurd vaccin. Degenen die met hun ouders reizen, zijn vrijgesteld van deze verplichting.
  • Reizigers met een voorgeschiedenis van COVID-19-infectie die na infectie ten minste 1 dosis van een goedgekeurd vaccin hebben gekregen, moeten een medisch certificaat van herstel van COVID-19 hebben.

Niet-gevaccineerde/niet volledig gevaccineerde reizigers moeten de volgende documenten hebben om Thailand binnen te komen:

 • Een geldig paspoort en een Thailand Pass (via https://tp.consular.go.th/ ), of een Border Pass voor aankomst via grenscontroleposten.
 • Een verzekering met een dekking van maar liefst $ 10.000. Thais en buitenlandse expats die onder de nationale gezondheidszorgdekking van Thailand vallen, zijn vrijgesteld van deze vereiste.
 • Een bewijs van vooruitbetaling voor 5 nachten quarantaine bij door de overheid goedgekeurde hotel(s); zoals SHA Extra Plus (SHA++) hotel of AQ Accommodatie(s), plus een bewijs van vooruitbetaling voor 1 RT-PCR COVID-19-test. Thais hoeven niet vooraf te betalen voor de test.

De quarantaine is vrijgesteld voor niet-gevaccineerde/niet volledig gevaccineerde reizigers die binnen 72 uur na de reis een bewijs van een negatieve RT-PCR-test kunnen uploaden via het Thailand Pass-systeem. De vrijstelling geldt ook voor reizigers onder de 6 jaar die met hun ouders reizen.

Vereisten bij aankomst

Bij aankomst in Thailand moeten alle reizigers een screening ondergaan, inclusief controle van de lichaamstemperatuur, en de vereiste documenten overleggen aan de immigratiedienst/gezondheidsfunctionaris om de controles uit te voeren.

De gevaccineerde reizigers krijgen dan toegang en zijn vrij om zelfstandig verder te reizen.

Evenzo zullen niet- gevaccineerde/niet volledig gevaccineerde reizigers die binnen 72 uur voor aanvang van de reis naar Thailand, via het Thailand Pass-systeem een ​​bewijs van een negatieve RT-PCR-test hebben geüpload, toegang krijgen en vrij zijn te gaan en staan waar ze willen.

Zo niet dan moeten niet-gevaccineerde/niet volledig gevaccineerde reizigers 5 dagen in quarantaine gaan. De reis naar de vooraf geboekte accommodatie moet met een vooraf afgesproken voertuig op een verzegelde route plaatsvinden binnen een reistijd van niet langer dan 5 uur. Vervolgens moeten ze op dag 4-5 een RT-PCR-test ondergaan.

Reizigers onder de 5 jaar, die met ouders reizen en samen de quarantaine ondergaan, kunnen een speekseltest laten doen. Reizigers van wie het testresultaat negatief is, mogen overal in het koninkrijk heen. Degenen van wie het testresultaat positief is, worden doorverwezen voor een passende medische behandeling. De kosten moeten worden gedekt door de vereiste verzekering of zijn anders voor eigen kosten voor buitenlandse reizigers.

Bron: TAT

10 reacties op “Inreisvoorwaarden Thailand per 1 mei 2022 (Thailand Pass)”

 1. BramSiam zegt op

  De niet volledig gevaccineerden die 72 uur na (!!!) hun reis een neatieve PCR test kunnen laten zien zijn vrijgesteld van quarantaine.
  Snapt iemand hoe dat werkt? Met na de reis wordt, naar ik aanneem, na aankomst op de luchthaven bedoeld. Als je aankomt en (nog) geen PCR test hebt moet je toch in quarantaine?

  • Zo gauw jij in het Thailand Pass systeem een negatieve test kan uploaden ben je vrij om te gaan en te staan waar je wilt.
   Maar het is wel onduidelijk. Dit is de Engelse tekst:
   The quarantine is exempt for unvaccinated / not fully vaccinated travellers who are able to upload proof of a negative RT-PCR test within 72 hours of travel via the Thailand Pass system. The exemption also extends to travellers under 6 years of age travelling with parents.

 2. Founding_Father zegt op

  Zou het kunnen dat onderstaande tekst uit het artikel niet helemaal goed doorgekomen is via de vertaling?

  ”Evenzo zullen niet- gevaccineerde/niet volledig gevaccineerde reizigers die binnen 72 uur na de reis via het Thailand Pass-systeem een ​​bewijs van een negatieve RT-PCR-test hebben geüpload, toegang krijgen en vrij zijn te gaan en staan waar ze willen”.

  Zojuist namelijk geprobeerd om mezelf te registreren voor de Thailand Pass, maar daar wordt tijdens het registreren toch echt gevraagd om een bewijs van de PCR test, 72 uur VOOR vertrek. En niet na de reis…

  Wat betreft het registeren voor de Thailand Pass en het uploaden van de PCR test, 72 uur voor vertrek.

  Heeft iemand hier al ervaring mee? Ben heel erg benieuwd of de goedkeuring dan ook direct dezelfde of de volgende dag is, aangezien de uitslag van de PCR test vrij kort op de vertrekdatum zal liggen.

  • Ja, dat zou kunnen. Dit is de Engelse tekst van de TAT:
   The quarantine is exempt for unvaccinated / not fully vaccinated travellers who are able to upload proof of a negative RT-PCR test within 72 hours of travel via the Thailand Pass system. The exemption also extends to travellers under 6 years of age travelling with parents.

 3. Founding_Father zegt op

  Wat betreft het registeren voor de Thailand Pass en het uploaden van de PCR test, 72 uur voor vertrek.

  Heeft iemand hier al ervaring mee? Ben heel erg benieuwd of de goedkeuring dan ook direct dezelfde of de volgende dag is, aangezien de uitslag van de PCR test vrij kort op de vertrekdatum zal liggen

  Als ik het goed begrijp is het nu dus niet meer mogelijk om langer dan 72 uur vooraf, de registratie voor de Thailand Pass te doen. Dit vanwege het uploaden van de PCR test uitslag.

  • Founding_Father zegt op

   Als reactie op mijn vorige bericht en hopelijk ook ter info van eventuele mede bloggers, die zelf een Thailand Pass gaan aanvragen.

   De goedkeuring van de Thailand Pass, zal niet langer dan 48 uur in beslag nemen.

   From 29 April 2022, Thailand Pass consideration will take no more than 48 hours (2 days)

  • LvdL zegt op

   De registratie voor de Thailand Pass gaat probleemloos meer dan 72 uur vooraf voor de meesten.
   Een ruime meerderheid is immers volledig gevaccineerd en hoeft dan geen PCR test te uploaden.
   Ik kreeg keurig mijn Thailand pass net binnen 48 uur per email toegestuurd. Scheelde overigens maar 38 minuten.

 4. BramSiam zegt op

  Inderdaad een vertaalfout. Het gaat dus om 72 uur voor de reis.

 5. Rick Ritterbeeks zegt op

  Ik denk dat het niet eens een ‘vertaalfout’ is maar dat dit in de Engelse taal gewoon betekent in de 72 uur voorafgaand aan de reis.

  • Sjefke zegt op

   Nee, het gaat om binnen 72 voor je reis, niet 72 uur voor je reis. Within is binnen..


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website