Per 1 juli zijn vrijwel alle reisbeperkingen voor het reizen naar Thailand opgeheven. Zowel gevaccineerde al niet-gevaccineerde buitenlandse toeristen kunnen naar Thailand reizen.

De volgende maatregelen zijn geschrapt per 1 juli:

  • Thailand Pass is niet meer vereist;
  • een medische verzekeringsverklaring van tenminste 10.000 dollar is niet meer vereist.

Gevaccineerde reizigers moeten de volgende documenten bij zich hebben om Thailand binnen te komen:

Niet-gevaccineerde/niet volledig gevaccineerde reizigers moeten de volgende documenten bij zich hebben om Thailand binnen te komen:

  • Een geldig paspoort, of een grenspas voor aankomsten via grenscontroleposten.
  • Een negatief testresultaat (PCR-test of professionele antigeentest), niet ouder dan 72 uur voor vertrek.

Vereisten bij aankomst per 1 juli

Bij aankomst in Thailand moeten alle reizigers een inreisscreening ondergaan, inclusief controle van de lichaamstemperatuur en de vereiste documenten overleggen aan de immigratiedienst/gezondheidsambtenaar om eventuele controles uit te voeren (steekproeven).

De gevaccineerde reizigers krijgen toegang en zijn vrij om te reizen naar elke bestemming in Thailand (voor aankomsten over land die een grenspas gebruiken, is een verblijf van niet langer dan 3 dagen toegestaan ​​binnen de gespecificeerde gebieden).

De niet- gevaccineerde/niet volledig gevaccineerde reizigers zonder een negatief testresultaat, zijn verplicht om de volksgezondheidsinstructies en richtlijnen te volgen die door de Health Control-functionaris op het punt van aankomst passend worden geacht. Alle gemaakte kosten zijn voor rekening van de reiziger.

Tijdens het verblijf

In Thailand wordt zowel gevaccineerde als niet-gevaccineerde/niet volledig gevaccineerde reizigers geadviseerd om de gezondheids- en veiligheidsnormen strikt te volgen. Reizigers die COVID-achtige symptomen ervaren, moeten zich laten testen. Als ze positief testen, moeten ze de juiste medische behandeling krijgen.

Bron: TAT https://www.tatnews.org/2022/06/thailands-entry-requirements/

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website