Het dodental van het instorten van een flatgebouw in Pathum Thani is opgelopen naar veertien. De lichamen van de laatste drie Cambodjaanse bouwvakkers zijn donderdag kort voor middernacht uit de ruïne gehaald.

De constructeur van het gebouw dat maandag als een kaartenhuis in elkaar zakte, heeft zich gemeld bij de politie. Hij is een van de zeven verdachten die mogelijk vervolgd gaan worden voor nalatigheid. Vier verdachten werden al woensdag aangehouden; ze zijn donderdag vrijgelaten op borgtocht. Twee anderen zijn nog voortvluchtig: de opdrachtgever en een aannemer.

De politie is begonnen bouwmateriaal te verzamelen om de oorzaak van de ramp te kunnen vaststellen. Stukken metaal en beton zijn door forensische experts verzameld, nadat aan de reddingsoperatie een eind was gekomen.

Een andere flat op dezelfde bouwplaats is alleen toegankelijk verklaard voor geautoriseerd personeel totdat veiligheidsinspecties zijn uitgevoerd. Volgens de adjunct directeur-generaal van het Department of Public Works and Town & Country Planning is bij de bouw van beide afgeweken van de bouwtekening.

Surachai Baojanya, een leidinggevende bij opdrachtgever U Place Condotel, heeft gisteren 1 miljoen baht overhandigd aan de gouverneur van Pathum Thani ter compensatie van de slachtoffers en hun familie.

Arbeiders die licht gewond zijn geraakt, krijgen 2000 baht elk; de nabestaanden van de doden 55.000 baht. Het bedrag dat de gewonden krijgen, die in het ziekenhuis liggen, moet nog worden vastgesteld aan de hand van de ernst van hun verwondingen. In totaal raakten 25 arbeiders gewond.

De nabestaanden van de doden hebben ook recht op een uitkering van 30.000 baht van het provinciaal Social Security Office (SSO) en 10.000 baht van de Poh Teck Tung Foundation. De SSO trekt verder 300.000 baht uit voor de kosten van de medische verzorging van de gewonden.

(Bron: Bangkok Post, 16 augustus 2014)

Eerdere berichten:

Nieuws uit Thailand – 15 augustus
Nieuws uit Thailand – 14 augustus
Man na 26 uur bevrijd uit ingestort flatgebouw
Flatgebouw in aanbouw stort in: 4 doden, 19 gewonden

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website