Alle winkels en straatverkopers in Bangkok moeten vanaf middernacht tot 5 uur hun activiteiten staken om zo de verspreiding van het coronavirus te bestrijden. Met 750 geregistreerde besmettingen telt de hoofdstad het hoogst aantal patiënten.

Gouverneur Aswin die bevel gaf voor de sluiting, zegt dat de gemeente vooralsnog geen avondklok zal instellen. De gemeente is daartoe niet bevoegd, alleen het Covid-19 Adminstration Centre kan dat doen.

Het bevel om thuis te blijven dat enkele provincies hebben uitgevaardigd, is volgens Aswin geen avondklok. “Wij vragen de mensen om hun medewerking. Dus zoveel mogelijk thuis blijven en niet reizen.”

Ongeveer 70 procent van de Thai zouden zich aan social distancing houden. Dat is gebleken uit een recente peiling van het Department of Mental Health.

De gouverneur maakt zich nog wel zorgen over mensen die naar hun werk gaan. Deze groep is kwetsbaar voor het virus en kan het op anderen overbrengen zonder dat ze symptomen hebben. Aswin vindt dat thuiswerken meer moet worden bevorderd. Wanneer de situatie niet verbetert, is de BMA bereid meer maatregelen te treffen.

In Bangkok gaan alle openbare en particuliere parken tot 30 april dicht, waaronder ook de parken bij condo’s en in wijken. Gebleken is dat er nog steeds veel mensen daar bijeenkomen en onvoldoende afstand houden.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “In Bangkok geen avondklok maar wel nachtelijke winkelsluiting”

  1. jacob zegt op

    Inmiddels is er wel een avondklok ingesteld, nationaal


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website