restaurant op het strand van Hua Hin

Gemeentebeambten in Hua Hin zullen volgende week woensdag een ontmoeting hebben met uitbaters van restaurantjes op het strand om hen te bewegen de buitensporige prijzen voor eten en het huren van strandstoelen te verlagen.

Dit nadat een Thaise vrouw op haar Facebook-account had geklaagd over de hoge prijzen voor eten op het strand. Ze vond het pure oplichting.

Ook de prijzen voor de huur van strandstoelen of strandbedjes zijn te hoog. Een Thaise horeca-ondernemer in Hua Hin vraagt 100 baht voor het gebruik van een strandbed als de klant geen eten bestelt.

De gemeente wil hetzelfde beleid invoeren als op de stranden van Cha-am, Phetchaburi en Manao waar de autoriteiten de kosten voor een ligstoel op 30 baht hebben afgetopt. De exploitanten op het strand van Hua Hin moeten daarvoor overeenkomst ondertekenen.

Wel laat de gemeente weten dat men geen maximumprijzen voor eten en drinken kan afdwingen, desondanks gaan ze wel met de ondernemers in gesprek.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

15 reacties op “Hua Hin wil lagere prijzen voor strandstoelen en eten op het strand”

 1. Kees zegt op

  Geachte. Er zit wel verschil tussen een ligstoel en een ligbed. In Cha Am betaal je 100 Bath voor een ligbed. Voor een ligstoel betaal je minder.

 2. Henk Hauer zegt op

  Bed 100 THB normale prijs. Lig stoel 40 THB

 3. ergens in thailand zegt op

  ik ga altijd na het strand van het Leger . Daar kost een ligstoel 20 bath en een tafeltje 20 bath.
  Eten/drinken kun je daar ook en wel voor de gewone prijs of gewoon zelf meenemen.
  Mensen die daar wonen weten dat wel maar de toeristen niet.
  Als ik er ben zie ik nooit veel buitenlanders maar vele Thais.
  Het is er heerlijk en lekker rustig…….. heerlijk toch
  Laat het maar zo haha

  Mzzl Pekasu

  • Christiaan zegt op

   Waar is dat strand van het leger?

   • Bernardo zegt op

    Beste Cristiaan
    Ik was daar in 2018 het was fantastisch.
    Ik was zelf in Phruap Kiri Khan richting SATTAHIP
    20 km voorbij Jomtien.
    Weinig tourisme en goed betaalbaar.
    Het Militaire complex wat erg groot is vanaf bovenstaande plaats te bereiken
    ongeveer 7 km rijden.Het is een zeer mooi park met veel groen.
    En kan er lekker eten op het strand.
    Het is de moeite waard en e.v.t per trei bereikbaar.

    Bernardo.

    • nl th zegt op

     Beste Bernardo,
     Je was er toch wel op een zonnige dag daar?
     Mij is bekent en bij ondervinding dat het er behoorlijk veel toeristen zijn en thai’s Het is natuurlijk wel wat je onder veel verstaat?
     Als je buiten weekend gaat is het minder al hoewel het dan ook behoorlijk druk is, zaterdag en zondag gaan vele er niet meer heen omdat het er (over)vol is.
     De rustige stranden worden ook daar met resorts uitgebreid wat het er ook niet meer rustiger op wordt.
     Trouwens op een rustige militaire strand zag ik de laatste keer toeristen bussen dus zal het snel ook gedaan zijn met de rust aan het water als je die zoekt.

    • ergens in thailand zegt op

     Bernardo je zit er goed langs we hebben het over Hua Hin en jij praat het ligt 20 km vanaf Jomtien.
     Jij hebt het over een ander strand.
     En nee NL Th eer zijn daat niet veel toeristen in Hua Hin dan he waar Bernado het over heeft dat weet ik niet ligt 300 km van Hua Hin af

     Mzzl Pekasu

   • ergens in thailand zegt op

    5 km vanaf strand Khao Takiap, je rijdt richting Panburi over de auto/snelweg en dan zie je het vanzelf je moet afslaan bij het tankstation dan kom je door de controle nou ja er staat een soldaat je zegt dat je komt zwemmen en je mag doorrijden. Ik zou wel een helm opzetten dat moet immers overal als je op een legerbasis komt.
    Veel plezier Christiaan misschien kom ik je deze maand wel tegen ik kom weer na Hua Hin op 22 april.

    Mzzl Pekasu

    • ergens in thailand zegt op

     kijk maar eens op deze site voor meer reviews

     https://www.tripadvisor.nl/Attraction_Review-g297922-d552839-Reviews-Suan_Son_Pradipat_Beach-Hua_Hin_Prachuap_Khiri_Khan_Province.html

     en ja andere Christian het is Suan Son Pradipat Beach

 4. Henk zegt op

  Dit zijn de zelfde prijzen als in pattaya.

 5. George zegt op

  In Scheveningen 650 Bath en als je daar even weg loopt ben je je spullen kwijt
  In Pattaya 100 Bath en die stoel kan je de hele dag houden ook als je even een uurtje weg bent

 6. Christiaan zegt op

  Naamgenoot Christiaan,

  Met met strand van het leger wordt vast wel bedoeld Suan Son Pradiphat even ten zuiden van Hua Hin en wel aan de andere kant van Khao Takiap.

 7. Bert zegt op

  Zou willen dat het in Patong Beach (Phuket) zo goedkoop was. Mijn Thaise vrouw gaat nooit mee naar het strand. Vroeger kon ik één stoel huren voor 100 baht. Nu ben ik verplicht een set, dat zijn twee stoelen, één parasol en één tafeltje te huren voor 200 baht (prijs in maart 2018). En door die maatregel van beduidend minder stoelen op het strand, is vrijwel alles bezet. Jammer, maar helaas.

  • henk zegt op

   Was mij daar in Patong ook overkomen. Moest voor 2 stoelen betalen. En later werd die ene weggehaald voor andere klanten.
   Brutaal zijn ze ook nog.

 8. chris zegt op

  Thailand is natuurlijk een paradijs en een natuurlijk paradijs. Het kapitalistische wereldbeeld viert hoogtij, zelfs bij partijen die het zeggen goed te menen met de arbeidende en armoedige klasse. Ziekenhuizen, restaurants (al dan niet op het strand) bouwbedrijven, universiteiten, fabrieken: zij allemaal willen het onderste uit de kan en de hoogste winsten. Het is ‘take it or leave it’. De kapitalistische motor begint te haperen wanneer de vraag afneemt (want dan zou de prijs af moeten nemen) of wanneer het voordeel van de ene sector het nadeel van de andere sector betekent, op korte of langere termijn. Dan moet een overheid die niet van ingrijpen houdt en daar ook helemaal geen ervaring mee heeft wat doen. En dat is hier het geval.
  Een overheid die eigenlijk niks kan (althans dat denkt men zelf; ik denk dat men dat wel kan want van wie het strand in Huan Hin eigenlijk en kan de eigenaar, de overheid in dit geval, geen voorwaarden stellen aan het gebruik van zijn bezit,in het algemeen belang?) en het bedrijfsleven dat helemaal geen behoefte heeft aan ingrijpen.
  De enige oplossing is de vraag opzettelijk te verlagen.Dus: mijdt het strand van Hua Hin en schrijf al uw klachten op het internet.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website