Songkran zorgt voor veel extra toeristen en daarom ook inkomsten. Helaas valt de hotelbezetting in Chiang Mai tegen. In tegenstelling tot voorgaande jaren tijdens Songkran zijn de hotels niet vol geboekt. De bezettingsgraad bedraagt nu 70 tot 80 procent. De droogte en de smog zouden hier debet aan zijn.

Volgens voorzitter Pornchai van de Chiang Mai Tourism Business Association denken veel toeristen dat er niet voldoende water is en Chiang Mai te kampen heeft met ongezonde smog. Toeristen, vooral uit China, kiezen nu voor Japan.

Meestal zijn Thaise toeristen de grootste groep bezoekers aan Chiang Mai, maar dit jaar zijn de reserveringen met 5 tot 6 procent afgenomen. Eigenaren van appartementen, flats en slaapzalen verhuren hun eigendom nu vooral op dagbasis.

Veel bewoners hebben de stad verlaten voor trips elders in het land. Gemeentewerkers hebben de grachten rond de oude stad schoon gemaakt en de algen verwijderd, zodat het water voor Songkran kan worden gebruikt. Het Songkran nieuwjaarsfeest is vandaag begonnen en duurt tot vrijdag.

Bron: Bangkok Post

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website