De gemeente Bangkok is begonnen met het schoonmaken van het oppervlaktewater na Loy Krathong. Dat leverde al voor zes ton aan krathongs op.

Het goede nieuws is de meeste krathongs tegenwoordig van natuurlijke materialen zijn gemaakt zoals brood. Tot gisteren waren er in Bangkok 661.935 krathongs verzameld, waarvan 93,7 procent is gemaakt van natuurlijk materiaal. Een klein deel is nog gemaakt van styrofoam (piepschuim), wat niet vergaat. De natuurlijke krathongs worden vermalen tot mest, de styrofoam krathongs worden gerecycled.

Het aantal krathongs dat is opgeruimd, is aanzienlijk minder dan vorig jaar. Waarschijnlijk hadden veel Thai geen zin om Loy Krathong te vieren door het overlijden van koning Bhumibol.

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Gemeente Bangkok vist honderdduizenden krathongs uit het water”

  1. T zegt op

    Ik denk dat een verbod op die piepschuim krathongs een goed idee is. Als het toch nog maar zo een klein deel is dan meteen maar helemaal verbieden dat piepschuim, beter voor het milieu zeker aangezien ook een groot deel in .o.a. Pattaya gewoon direct de open zee word ingeschoven en daarna niet meer vergaat
    🙁


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website