(thanis / Shutterstock.com)

Tijdens de online opening op 22 september jl. van een seminar, georganiseerd door de Office of the National Economic and Social Development Council (NESDC), heeft de Thaise premier Prayut Chan-o-cha het plan van de Thaise regering onthuld, om het land in de 21ste eeuw te transformeren in een vooruitstrevende gemeenschap met een duurzame economie.

De titel van het seminar was “Mission: 13 Goals to Transform Thailand”, waarvan de premier er 5 aanstipte als de meest belangrijkste:

 1. Herstructureren van de productie van het land om een ​​op innovatie gebaseerde economie te worden. Ontwikkel het vermogen en de levenskwaliteit van werknemers om de nieuwe wereldstandaard te bereiken en ontwikkel de levenskwaliteit van Thaise mensen voor de 21e eeuw.
 2. Creëer een samenleving van kansen en gelijkheid. De regering heeft volgens hen onvermoeibaar geprobeerd om ongelijkheid in veel zaken uit te bannen, waaronder het verbeteren van de inkomensongelijkheid door de invoering van de staatsuitkeringskaart om de kosten van levensonderhoud te helpen ondersteunen.
 3. Creëer duurzaamheid in Thailand door voorrang te geven aan milieu- en ecosysteemkwesties boven de ontwikkeling van het land in alle aspecten, inclusief het vermogen om met klimaatverandering om te gaan.
 4. Bereid Thailand voor op het omgaan met risico’s en veranderingen in de nieuwe mondiale context, terwijl de nadruk wordt gelegd op de ontwikkelingen van kwaliteitsinfrastructuren en het overheidsbeheersysteem om de mensen de volledige toegang te bieden.
 5. De premier benadrukte dat de ontwikkeling van het land van cruciaal belang is en in overeenstemming moet zijn met de veranderingen buiten het land, samen met de omstandigheden van interne factoren en het potentieel van het land in het algemeen.

De premier eindigde met “Het belangrijkste dat de missie tot een succes zal maken, is niet alleen het ontwikkelingsplan alleen, maar ook de samenwerking van alle sectoren, hetgeen een belangrijke drijvende kracht moet zijn om Thailand te veranderen”.

Bron: Pattaya Mail

7 reacties op “Hoe Thailand een vooruitstrevend land wordt in de 21ste eeuw”

 1. Erik zegt op

  Gelukkig denkt er nog iemand na aan de top van dit land!

  Vooral het scheppen van gelijke kansen voor iedereen spreekt mij erg aan want talenten worden in Thailand alleen gebruikt als de mensen geld hebben om kinderen te laten studeren, maar als ze dan een baan kunnen krijgen gaat de elite voor want die kan met grof geld de juiste zakken vullen. Weg gelijke kansen! Nou, succes heer Prayuth als je dat wilt aanpakken. Ik herinner me van lang geleden dat een universiteit de toelatingseisen verlaagde om het kind van een hotemetoot daar toe te kunnen laten…. Tja, die elite, nietwaar?

  Heerlijk, de opmerking ‘voorrang te geven aan milieu- en ecosysteemkwesties’! Eindelijk zou ik zeggen. Gaan we dan nu de politieke kopstukken aanpakken die beschermde bossen slopen voor hun landbouwbedrijfje, de kopstukken die grof geld verdienen met de illegale kap in die bossen, of gaan we een bekeuring geven aan die arme sloebers die een sofa langs de kant van de weg dumpen? Denk het laatste…..

  Eerst zien en dan geloof ik je pas, heer Prayuth!

  • Rob V. zegt op

   Nou nou Erik, ze bewerkstelligen soms heus wel wat… Neem die fan-tas-ti-sche ‘blauwe vlag’ welvaartskaart. Super toch, die paar bahtjes, netjes opgedeeld in diverse categorie. X baht voor consumptiegoederen bij bepaalde aangesloten winkels, Y baht voor de metro enzovoort… Dat er niet altijd zo’n winkel of metro in de buurt is of noodzakelijk, doet er niet toe. Stel je voor zeg als we dat geld zo uit zouden keren aan het plebs, dan gaat men er allemaal domme dingen van doen! Leven de ‘khon die’ , het goede volk! Als men nou gewoon zou luisteren daar hen dan zal alles beter worden…

 2. Thailand is wereldkampioen plannen maken. Helaas blijft het daar vaak bij…..

 3. FrankyR zegt op

  Punt een lijkt mij meteen een probleempje?

  Een op innovatie gebaseerde economie vereist kritisch en ‘out of the box’ denken.

  Hebben studenten daartoe de mogelijkheid op universiteiten?

  Misschien dat Chris zijn licht erover kan schijnen?

 4. Ger-Korat zegt op

  Vervelend dat er nu Google translate bestaat en de Thai weer kopiëren wat andere landen ook schrijven: .
  innovatie, duurzaam, gelijke kansen, inkomensgelijkheid, alle landen schrijven dit. Voor Thailand zijn deze begrippen net zo onbereikbaar als onze poldermodel of verzorgingsstaat.
  Nog iets waar ik onpasselijk van wordt: de nadruk wordt gelegd op de ontwikkelingen van kwaliteitsinfrastructuren en het overheidsbeheersysteem. Een ieder weet totaal niet wat ermee bedoeld wordt.
  Kom op Prayuth, beide beentjes weer op de vloer, doe weer eens wat aan de jaarlijkse overstromingen en accepteer dat de helft van je arbeidsbevolking boeren zijn alsmede de andere helft werkzaam in de informele sector.

 5. Johnny BG zegt op

  Bij het lezen van dit soort uitspraken krijg ik altijd flashbacks. https://youtu.be/1c84T7KT-xs
  Helaas is de missie gedoemd om te mislukken tenzij de overheid inziet dat het bedrijfsleven er niet is om de de sociale werkplaats voor ambtenaren te sponsoren. Men schiet echt door qua regelgeving.
  Een simpel voorbeeld is dat als men een noot verkoopt wat gewoon op de markt te koop is dan is er geen wetgeving maar doe je die nootjes in een zakje voor verkoop aan een supermarkt dan moet er een FDA registratie zijn. Gezien voedselveiligheid snap ik dat maar als je de noot uitperst en de olie en het meel als aparte produkten wil vermarkten dan geldt de Novel Food wetgeving want het nootje is nog niet grootschalig commercieel beschikbaar waardoor er gevalideerde onderzoeken ingediend moeten worden die snel 15000 euro per produkt gaan kosten. Een nootje in het geheel opeten is geen gevaar voor de volksgezondheid maar scheidt je het in olie en meel zodat je verschillende markten kan bedienen dan hangt er een aardig prijskaartje aan die ook niet eens op naam voor de aanvrager is dus iedereen erna kan gratis aanhaken. Het zou voor de innovatie helpen als de overheid eens gaat kijken naar waar het soepeler kan ipv het bemoeilijken door lage rang ambtenaren.

 6. Nicky zegt op

  Wat denk je van eerst het onderwijs te verbeteren en dan vooral de Engelse taal?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website