Met de huidige hittegolf in Thailand, waarschuwen gezondheidsexperts het publiek om extra voorzichtig te zijn en zich voor te bereiden op de gezondheidsrisico’s die deze extreme temperaturen met zich meebrengen. De Meteorologische Dienst voorspelt uiterst hete omstandigheden en adviseert mensen om buitenshuis activiteiten te beperken en noodzakelijke voorzorgsmaatregelen te treffen om hun gezondheid te beschermen.

Gezondheidsfunctionarissen benadrukken specifiek de risico’s van hittegerelateerde aandoeningen, zoals hitte-uitputting en met name hitteberoerte, welke snel kunnen verergeren tot potentieel dodelijke situaties, inclusief hartstilstand. Belangrijke symptomen om alert op te zijn, omvatten overmatig zweten, een versnelde hartslag en spierkrampen.

Naast de dreiging van hitteberoerte, houdt de zomerperiode ook een verhoogd risico in voor diverse ziekten zoals hondsdolheid, diarree, voedselvergiftiging, cholera, dysenterie, en tyfuskoorts, evenals zonnebrand en uitdroging. Preventieve maatregelen zoals het handhaven van een goede hygiëne door frequent handen te wassen, het consumeren van schoon en goed bereid voedsel en het drinken van voldoende schoon water zijn essentieel om deze gezondheidsproblemen te voorkomen.

Medische professionals benadrukken het belang van regelmatige lichaamsbeweging, voldoende rust en het ondergaan van jaarlijkse gezondheidscontroles als cruciale stappen om zich te wapenen tegen de breed scala aan gezondheidsrisico’s gerelateerd aan de hitte. Ze adviseren om bij het opmerken van enige symptomen onmiddellijk medisch advies in te winnen om de snelle escalatie van infectieziekten te voorkomen.

6 reacties op “Hittegolf teistert boven-Thailand: experts waarschuwen voor gezondheidsrisico’s”

 1. Henk zegt op

  De afgelopen 2 weken was het te Chiangmai meer dan 40 graden Celsius. Dat was allemaal daar aan toe want Thailand is nou eenmaal een warm land. Het ergste was de verstikkende smog over de stad. Eind maart had de stad en omgeving bezoek na elkaar van een oud-PM, de huidige PM en van degene die dacht PM te zullen zijn. Alle 3 beloofden een einde in zicht van de bos- en andere branden, en zie daar wat geschiedde: het werd enkel erger. PM 2.5 waarden tot over de 250 toe. En een gouverneur die in een bijeengeroepen vergadering met diverse consuls verklaarde dat het dit jaar beter was dan vorig want de PM waarden waren gedaald. Bang als hij was dat met komende Songkran de verwachte miljoenen toeristen weg blijven. Aan de hitte zal het niet liggen. Thai mensen weten er mee om te gaan. De gezondheidsrisico’s zitten ‘m in de ontkenning dat luchtverontreiniging schadelijk is.

 2. GeertP zegt op

  De gezondheidsrisico’s zitten ‘m in de ontkenning dat luchtverontreiniging schadelijk is.

  Niet alleen schadelijk Henk maar ook dodelijk.
  Triest dat regeringsleiders die intelligent genoeg zijn om te weten dat het zo niet door kan gaan niet het lef hebben om nu in te grijpen.
  Overal ter wereld werden wetenschappers die waarschuwde voor de klimaatverandering belachelijk gemaakt en weg gezet als gijtenwollen sokken figuur, de lobby voor fossiele brandstoffen was te machtig en zelfs nu nog nu het echt 1 voor 12 is wordt er in de media alleen de nadruk gelegd op het kostenplaatje, alsof je schoon drinkwater en schone lucht gewoon kan kopen.

  • Karel zegt op

   Dit artikel gaat toch overduidelijk over de extreme warmte en niet over luchtverontreiniging.

   Met dit warme weer hou ik me rustig en blijf zoveel mogelijk binnen. Gelukkig hebben we een aantal airco’s in huis die ons het leven wat aangenamer maken. Binnen enkele maanden begint het regenseizoen en verdwijnt de zingende hitte vanzelf totdat … we volgend jaar weer dezelfde waarschuwingen mogen lezen.

   En om toch even off-topic te reageren. Die klimaatverandering komt er grotendeels omdat onze aardbol de overbevolking niet meer aankan. Halveer het aantal bewoners en het probleem verdwijnt vanzelf. Als ik de berichten moet geloven zal de wereldbevolking gestaag blijven groeien. En iedereen wil zoveel mogelijk in luxe en rijkdom leven ten koste van ons klimaat. Geen nood, we vernietigen gewoon onszelf.

 3. Johan zegt op

  Enige maanden geleden reageerde hier ook een aantal personen ,die verbleven in de province Nongkhai,volgens die personen viel het wel mee,vanuit phonphisai is er vanaf de dag van vandaag,nog steeds niet uitzicht op de bergen van Laos,wat vroeger heel normaal was.

 4. Sjaak S zegt op

  Dat het warm is, kan ik niet ontkennen. Maar vreemd genoeg merk ik daar niet echt veel van en is het voor mij nog te verdragen.
  Maar misschien is het rondom Hua Hin niet heter dan andere jaren. Door de ligging aan de Golf van Thailand is het klimaat misschien iets milder hier.
  Wat mij wel opgevallen is dat in tegenstelling tot andere jaren waar de normale temperatuur genoemd werd, het nu populair is de gevoelde temperatuur te noemen. Dus 35 graden zijn de ene keer gevoelde 40 graden en de andere keer 42. Het is maar wat beter klinkt.
  De thermometer op mijn overdekt terras heeft vorig jaar vaker temperaturen van 38 graden aangegeven. Deze heb ik dit jaar nog niet gehad. Tenminste niet tijdens de keren dat ik erop keek.
  Ik kan me echt goed herinneren dat ik andere jaren meer last van de warmte had dan nu. De laatste weken heb ik veel buiten aan mijn plunge-pool gewerkt. De plek waar deze staat heb ik wel overdekt met een dak, dus heb ik geen directe zon op mij schijnen. Dat scheelt natuurlijk. Eigenlijk zijn alle belangrijke plekken van mijn huis in de schaduw gelegd. Dat scheelt.

 5. Arno zegt op

  Momenteel in Regio Udon Thani geeft de thermometer 40 graden aan.
  Een beetje wind welke loei heet is en gort droog maakt het ook niet leuker.
  Het enige wat rest is de koel/vrieskast zegenen dat die het nog bij houd, want in huis is het ook 41 graden.
  Veel water met ijsklontjes drinken en bij de airco blijven.
  Vorig jaar was dito, alleen dit jaar is het een paar weken eerder zo loei heet.
  Rustig aan doen en hoofd koel houden.

  Gr. Arno


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website