Het domineert al een tijdje de voorpagina’s van de kranten in Thailand. De soap rondom de aanbestedingsprocedure voor 3G licenties. Vandaag bepaalde een rechtbank dat de huidige aanbestedingsprocedure niet geldig is en over moet.

Thailand zou een enorme stap voorwaarts kunnen maken door eindelijk highspeed internet mogelijk te maken. De uitspraak van de rechtbank betekent wederom vertraging voor het beschikbaar stellen van de snelle internettechnologie. Thailand is een van de weinige landen in Zuidoost-Azië, zonder highspeed internet volgens de derde generatie (3G). Minder ontwikkelde buurlanden zoals Cambodja en Laos hebben al wel een 3G mogelijkheid voor sneller uploaden en downloaden op internet. Deze technologie is ook van belang voor snel internet op smartphones zoals de Iphone.

De veiling moet nu worden uitgesteld het Constitutionele Hof van Thailand heeft bepaald of de Nationale Telecommunicatie Commissie de bevoegdheid heeft om tot verkoop van de licenties over te gaan.

Minister-president Abhisit Vejjajiva zei woensdag dat zijn regering wil dat 3G-diensten nu spoedig beschikbaar zullen zijn in Thailand.

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Thailand in de ban van highspeed internet”

 1. william zegt op

  over highspeed gesproken
  laten de internetproviders zoals bv TOT eerst maar is zorgen voor een normale doorgifte van een normale snelheid
  betalen voor 3 of 4 mb maar je krijgt met veel geluk en dan nachts 2,5 mb en overdag en s avonds veel haperingen van 800 kbs/s tot 1800 kbs/s het is schandalig
  klagen helpt niks TOT reageert met : moet je nachts internetten gaat beter
  heeft iemand goede ervaringen met internetproviders voor ADSL?

 2. Frank Franssen zegt op

  Ik heb nu 2 jaar TRUE LIFE en 8 Mb snelheid download bij 1Mb upload.
  Werkt prima…Ook goeie service als er eens een storinkje is.

  OP hoogtijdagen/weekenden ligt de snelheid natuurlijk wel eens lager maar dat ligt niet aan hen.
  Prima zaak.
  Als ik een tijdje naar NL ga zetten ze mij op 0,25 Mb om toch de lijn open te houden
  daar betaal ik dan 350,- Bath voor p. maand.
  Hier in Naklua dus een aanrader…

  Frank


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website