De beelden doen denken aan de grote overstromingen van 2011, maar ze tonen de gebruikelijke wateroverlast die inherent is aan het regenseizoen.

In de oostelijke provincies Chanthaburi heeft de sinds maandag aanhoudende regen grote delen onder water gezet; in tambon Trok en aan de randen van de stad staat het water tussen 50 cm en een meter. De koninklijke familie heeft overlevingspakketten ter beschikking gesteld.

Bewoners die langs de Chanthaburi rivier wonen, is gevraagd hun spullen in veiligheid te brengen. Het waterpeil in de rivier blijft stijgen, omdat van twee kanten het water opdringt: het hoge tij en water dat uit de districten Makham en Khao Kitchakut komt.

De overstromingen hebben tot nu toe twee dodelijke slachtoffers geëist. Een 8-jarige jongen werd door het water meegesleurd toen hij een slipper probeerde te pakken die in een kanaal dreef, maar hij verloor zijn evenwicht en viel in het water. En een man die aan het vissen was in een vijver, werd geëlectrocuteerd.

In de provincie Trat proberen functionarissen het stadscentrum van Trat droog te houden. Pompen draaien onafgebroken om het waterpeil in kanalen te verlagen. Ook hier bestaat het risico dat de rivier buiten haar oevers treedt. De districten Khao Saming en Muang en delen van Bo Rai staan onder water. In Moo 7 van Ban Thung Krabok (Khao Saming) bereikte het water zelfs een hoogte van twee tot drie meter.

Ook de provincie Nakhon Ratchasima heeft te maken met overstromingen. Sinds dinsdagavond regent het er. Maar op veel plaatsen begint het water al te zakken. Het hoofd van Regional Irrigation 8 wuift zorgen over ernstige overstromingen in de provincie weg. Hij zegt dat de vijf grote waterreservoirs in de provincie nog voldoende capaciteit hebben om het regenwater op te vangen.

Het Meteorological Department heeft nog geen goed nieuws. Zware regenval wordt verwacht in Nakhon Ratchasima, Chanthaburi, Trat, Ranong en Phangnga. Het leger heeft gisteren 180 campagnieën gemobiliseerd om in geval van nood in actie te komen.

(Bron: Bangkok Post, 25 juli 2013)

[youtube]http://youtu.be/u0X56WM4SOo[/youtube]

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website