Heeft zich zaterdagnacht een drama afgespeeld op de nachttrein van Nakhon Si Thammarat naar Bangkok? Politiekorpsen langs de lijn en de spoorwegen hebben een grootscheepse zoekactie ingezet naar de 13-jarige Kaem, die vermist wordt. Bangkok Post opent vandaag de krant met de vermissing.

De spoorwegpolitie bekijkt beeldmateriaal van bewakingscamera’s, op werkkarretjes verkent spoorwegpersoneel de route en de passagierslijst wordt bekeken. De gemeentepolitie van Bangkok en forensisch personeel hebben zich bij het onderzoek van de spoorwegpolitie aangesloten.

De politie houdt met alle mogelijkheden rekening: het meisje kan de trein vrijwillig hebben verlaten, maar er kan ook sprake zijn van iets verdachts, aldus Wiset Ketphan, adjunct-hoofd van de Railway Police Division.

De vier spoorwegbeambten die dienst hadden in het rijtuig waar Kaem sliep, zijn verhoord en voor lichamelijk onderzoek naar het Police General Hospital gestuurd. Een van hen had schrammen op zijn lichaam, maar die zou hij bij het laden van lading hebben opgelopen.

Kaem, een Mathayom 2 leerling in Nonthaburi, reisde samen met haar oudere zus Kanala (22), haar vriend en een jonger zusje. Ze sliepen in een tweede klas rijtuig, Kaem in het onderste bed. Kanala ontdekte rond half vijf, toen de trein in Nakhon Pathom was, dat Kaem er niet was. Haar rugzak ontbrak, het bed was in wanorde. Een zoektocht in de trein leverde niets op.

Het is niet geheel duidelijk waar Kaem verdween, mogelijk toen de trein door Ratchaburi reed. De meisjes waren in Phun Phin (Surat Thani) ingestapt. Het hoofd van de spoorwegpolitie in Hua Hin zegt dat het signaal van het mobieltje van het meisje getraceerd is bij Cha-Am.

De eigenaar van een restaurant in Cha-Am heeft verklaard een meisje dat voldeed aan het signalement van Kaem, in zijn restaurant te hebben gezien. Ze was in het gezelschap van een man.

Gouverneur Prapat Chongsanguan van de State Railway of Thailand zegt de veiligheidsmaatregelen te zullen verbeteren. Op de korte termijn worden in treinen en op stations camera’s geïnstalleerd.

(Bron: Bangkok Post, 8 juli 2014)

6 reacties op “Grootscheepse zoektocht naar vermist meisje (13)”

 1. chris zegt op

  Inmiddels is het stoffelijk overschot van het meisje naast de rails gevonden; verkracht en vermoord. Tragisch.

  Bedankt voor je update, maar wil je voortaan altijd de bron aangeven van het nieuws. Dat doe ik ook in mijn nieuwsoverzicht.

 2. Farang ting tong zegt op

  De 22 jarige moordenaar is ook al gearresteerd, de dader schijnt voor zijn daad veel drugs en drank te hebben gebruikt. Hij heeft het meisje uit bed gelicht en haar hierna verkracht, vermoord en uit de trein gegooid.

  Bedankt voor je update, maar wil je voortaan altijd de bron aangeven van het nieuws. Dat doe ik ook in mijn nieuwsoverzicht.

 3. Anita zegt op

  Verschrikkelijk nieuws, familie en vrienden gecondoleerd met het verlies.

 4. luc zegt op

  Klopt, net gehoord van mijn vriendin in thailand en ook te lezen op bangkok post.

 5. b. hendriks zegt op

  triest ,triest, maar alle hulde en waardering voor de politie en alle opsporing instanties

 6. Albert van Doorn zegt op

  Gewoon weg beestachtig om zo,n onschuldig meisje te verkrachten en om het leven te brengen.

  Als ik recht zou mogen spreken, levenslange opsluiting, geen doodstraf zou te gemakkelijk zijn,
  dan is hij er ook van af , nee laten lijden zo lang als maar mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website