Het Thaise kabinet is gisteren akoord gegaan met de aanleg van de hogesnelheidslijn van Bangkok naar Pattaya. De verbinding knoopt drie luchthavens aan elkaar: Suvarnabhumi, Don Mueang en U-tapao.

De spoorlijn gaat 200 miljard baht kosten en moet de Eastern Economic Corridor (EEC), een industriegebied in Chachoengsao, Chon Buri en Rayong, een impuls gaan geven.

De spoorlijn krijgt een lengte van 220 km met negen stations en vertrekt vanaf Suvarnabhumi, waar ook de Airport Rail Link vertrekt. De reistijd Bangkok U-tapao zal 45 minuten bedragen, het kaartje gaat 300 baht kosten. De trein heeft een maximumsnelheid van 250 km per uur, maar in stdelijk gebied zal dat 160 km zijn. De route gaat voor een groot deel over de bestaande spoorlijn van de SRT (State Railway of Thailand). Hua Lamphong komt  niet in het plaatje voor. Het centraal station wordt Makkasan (nu nog een ARL-station).

De regering verwacht dat de lijn een economisch rendement van 700 miljard baht oplevert, aldus woordvoerder Nattaporn. DE lijn wordt gefinancierd door een internationale aanbesteding, met de regering en particuliere sector als mede-investeerders.

Bron: Bangkok Post

1 reactie op “Groen licht voor hogesnelheidslijn Bangkok – Pattaya”

  1. hans zegt op

    het zou mooi zijn om daar in Pattaya meteen een lus met een bts verbinding aan te koppelen, maar voor dat de hoge heren dat in de besluitvorming meenemen zal er in Pty nog heel wat verkeer “doorstromen” voor zover het tegen die tijd niet volledig vast staat.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website