Gouverneur Sukhumband Paribatra van Bangkok is teruggekomen van zijn belofte dat de hoofdstad zou ontsnappen aan grote overstromingen.

‘Ik heb nooit beloofd dat de stad niet zou overstromen’, zegt hij. ‘Flooding could happen anytime but the important thing is preventive measures and how to drain the water.’

Het belangrijkste nieuws:

  • In negen oostelijke districten van de stad hebben de autoriteiten de opdracht gekregen 80 evacuatiecentra in te richten. Ze kunnen onderdak bieden aan 8.000 tot 10.000 mensen.
  • Vier districten zijn het meest kwetsbaar: Nong Chok, Klong Samwa, Lat Krabang en Min Buri, vooral wanneer tussen 20 en 24 oktober zware regens zullen samenvallen met hoogwater.
  • Het Phra Kanong pompstation speelt een cruciale rol in de bestrijding van het water. De vier pompen verwerken 210 kubieke meter water per seconde oftewel 80 miljoen kubieke meter water per dag.
  • Bijna alle stuwen zijn geopend om water vanuit het Noorden om te leiden. Ze staan niet helemaal open ter bescherming van de mensen die langs de kanalen wonen.
  • Risicogebieden in Bangkok zijn de oostelijke districten, de wijken buiten de vloedwal langs de Chao Praya en het district Samphan Thawong binnen de vloedwal.
  • De regering heeft de bevolking opgeroepen 700.000 zandzakken te doneren om Bangkok te beschermen tegen de komende watervloed uit het Noorden. De zandzakken zijn nodig om meer kades in kwetsbare delen van de stad aan te leggen.
.

www.dickvanderlugt.nl

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website