Er is nogal wat om te doen geweest maar Het Golden Cliff House Hotel in Pattaya gaat dicht. Het hotel heeft 21 jaar geleden illegaal een zwembad in zee aangelegd.

De exploitant sluit het hotel omdat het Marine Department hem op de huid zit. Die hebben de politie ingeschakeld omdat het zwembad in strijd is met allerlei wetgeving.

Op 16 november kreeg het hotel een bezoekje van ambtenaren. Er bleek van alles mis. Zo had het hotel geen vergunning en was het zwembad illegaal aangelegd.

De manager van het hotel Wanthanan (64) laat weten dat het hotel van oorsprong een woonhuis was. In 1995 werd het verbouwd tot appartementencomplex en in 2007 is er een hotel met 47 kamers van gemaakt. De toenmalige exploitant vroeg een vergunning aan, maar die kregen ze niet omdat het gebouw niet aan de regels voldeed. De huidige eigenaar nam het hotel in 2015 over.

Het zwembad gaat sowieso gesloopt worden. Dat kost 1 miljoen baht. Wanthanan weet niet wat er nu met het pand gaat gebeuren.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Het Golden Cliff House Hotel in Pattaya moet sluiten”

 1. peter zegt op

  EN zo zijn ze overal bezig. Ik zag Surin Beach in Phukket, alles tegen de vlakte en een gigantische rommel achter latend. Zo ook op een heuvel waar ooit , denk ik , een resort is geweest. Alles tegen de vlakte en een rotzooi achterlatend.
  Ben benieuwd wat ze met het hoogste gebouw in BK gaan doen, deze schijnt ook illegaal te zijn.
  Staat er nog niet zo lang, ook tegen de vlakte?

  • alexander zegt op

   Waar HEB je het over?! Wie zijn “ze”? Surin was een soort partygebeuren met illegale extensies van elke restaurant. Bimi, Catch en al die andere high-end restaurants hadden zichzelf toestemming gegeven om “beachclub” te worden, met douches midden op het strand, DJ’s en stationere ligmeubels.

   Dat is allemaal haarfijn opgeruimd, en het strand is weer paradijselijk stil, met uitzondering van een enkele jetski die vanuit Bang Tao de boel komt verstieren. Ik hoop écht dat ze daar ook wat aan gaan doen trouwens…

   Dat hele “piranha-style” ondernemen mag best een halt toegeroepen worden.

 2. l.lagemaat zegt op

  Gisteren heb ik in mijn posting al melding gemaakt van de “grote schoonmaak”in Pattaya.

  Een ander hotel is al eerder de wacht aangezegd, omdat de (chinese) eigenaar i.p.v. de
  toegestane 4 etages door liet bouwen naar 7 etages. Ook einde verhaal.

 3. John Chiang rai zegt op

  Enkele jaren geleden heb ik samen met mijn vrouw in het Golden Cliff House Hotel een weekje overnacht. Bij binnenkomst in het Hotel viel mij ogenblikkelijk op,dat er erg weinig gasten waren. De kamer die wij hadden was erg ruim,en had een mooie blik op de pool en de zee. Op een paar kleinigheden,die je overal zoeken kunt,waren wij de eerste dagen erg tevreden. Na een paar dagen viel mij steeds meer op dat het Hotel onder een slecht Management stond. Omdat er haast geen gasten aanwezig waren,kregen wij het gevoel dat het personeel,om nog iets te verdienen,zich alleen op ons concentreerde. Zo snel onze sleutel in de Lobby niet meer aanwezig was,en men daardoor de indruk kreeg dat wij op onze kamer waren,kregen wij meteen telefoon of we misschien iets nodig hadden. Als wij geen wensen hadden,en liever onze rust wilden genieten, duurde het niet lang voor het volgende telefoontje kwam met de vraag, of we misschien een massage wilden. Ook s’morgens aan het ontbijt werden we voortdurend met dergelijke vragen lastig gevallen. Overal zag je personeel rond staan die zich verveelden,terwijl ik als leek overal werk zag liggen. Na een paar dagen wilde ik uit nieuwsgierigheid weten,wie dit Hotel in eigendom had omdat dit gezien het overduidelijke wanbeleid, onmogelijk vrucht kon dragen. Op mijn vraag kreeg ik te horen dat de eigenaar een hoog geplaatste militair was,die hoogstens een paar keer per jaar kwam kijken. Ik heb toen reeds aan mijn vrouw gezegd,dat het Hotel op die manier nooit een lang leven kan hebben,en ben overtuigd dat ook een nieuwe eigenaar veel werk zal hebben om hier opnieuw leven in te blazen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website