Gisteren zijn er 11.060 internationale toeristen gearriveerd op de luchthavens in Thailand, dat is een nieuw dagrecord. Hiervan kwamen 9.568 toeristen volgens het Test & Go programma (10 werden positief getest), 1.256 maakten gebruik van de Sandbox regeling (2 positief getest) en 236 zijn in quarantaine gegaan (4 positief getest). 

Tot nu toe zijn er deze maand 122.363 toeristen binnengekomen. In november waren dat er 133.061. De meeste toeristen komen uit Duitsland, VK, Rusland, VAE, Frankrijk, Zweden, VS, Singapore, Noorwegen en Israël.

Het aantal positief getesten:

 • November: 0,13%
 • December: 0,18%

7 reacties op “Gisteren 11.060 internationale toeristen aangekomen in Thailand”

 1. Ger-Korat zegt op

  Zag in een posting in dit blog dat de Nederlanders nummer 3 waren wat bezoekersaantallen betreft in november.
  zie de link : https://www.thailandblog.nl/nieuws-uit-thailand/weinig-covid-besmettingen-bij-nederlanders-die-naar-thailand-reizen/

  Vermoed dat het in december ook wel zo zal zijn maar dat “men” Nederland niet kent, misschien is er ergens een recent overzicht wat december betreft ?

 2. Ceesdesnor zegt op

  Wat ik niet begrijp is hoe raken die mensen positief terwijl ze met een negatieve uitslag op het vliegtuig stappen. (een vereiste PCR test van de Thaise regering)
  Worden ze onderweg besmet door personeel in die 12 uur vliegen of waren ze bij vertrek al positief en is dat nog niet te meten?

  • Ger-Korat zegt op

   Het duurt een aantal dagen tot een week voordat het virus kan worden aangetoond en je kunt al voordat je getest wordt in Nederland besmet zijn en dan negatief testen terwijl je het al wel hebt. Of in de 72 uur uur voor vertrek na de laatste Covid-test, en tijdens de reis kan je besmet raken. En de PCR testen zijn niet 100% betrouwbaar. En zo verklaar je gemakkelijk deze minieme positieve gevallen bij aankomst in Thailand.

 3. Luit zegt op

  Hier op Bali komen ongeveer 20,000 toeristen deze maand, maar van andere eilanden, normaal is dat een veel meer.

  • kop zegt op

   We hebben het hier wel over binnenlandse toeristen.
   Van januari tot oktober kwamen er in totaal 45 buitenlandse bezoekers.
   Bron: de Telegraaf.

   • Cornelis zegt op

    In de hele maand oktober zelfs maar 2 buitenlandse bezoekers…….
    https://www.bangkokpost.com/world/2233611/slow-start-to-bali-reopening

 4. Adam zegt op

  Gisteren aangekomen via Dubai, gigantisch druk. Transfers richting de hotels waren erg chaotisch geregeld, maar uiteindelijk alles goed afgelopen (ook de test). Benieuwd of ze op gaan schalen met de aankomende feestdagen, zo niet zou het echt nog wat kunnen worden voor mensen die de komende dagen arriveren.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website